O desertus galima gaminti ir namie (juk laukan kišti nosį per šalta), o gamybos procesas tereikalauja poros ingredientų, tai ko laukt? Už braškinę idėją ačiū IRRI ;)
Susirandam bananų ir braškių.
Siūlau bananą supjaustyti riekutėmis ir dėti į šaldymo kamerą porai valandų. Tuomet ištraukus 'sublenderiuoti' iki vientisos masės. Braškes galima naudoti šviežias arba šaldytas. Nedrįsau laužyti blenderio su nesmulkintom šaldytom braškėm, tad pirmiau jas pasmulkinau peiliu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgAoZjH436Epzo7WZV-mdTZJFnPaSbQOE6-NBqy2HNAD2uvouU3D6QLwzuHAEGNYb-w6US4DGr-4xhOHsDK3Sw3ut6LEeq_QluiSTAtjF9vcK7CDzCde4pt748t_JbFiwVRKWPhx1NfkOe/s640/IMG_0343a.jpg)
Braškes sudedam į bananų tyrelę, dar kartą viską sublenderiuojam. Dedam į ledų indelius ar tiesiog plastikinę dėžutę, ir viską dedam atgal į kamerą porai trejetai valandų, ar ilgėliau..
Ilgiau palaikyti kameroj ledai sukietėja, sunku pakabinti, tad išėmus iš kameros palikykit ledus kambario temperatūroje apie 20-30 minučių ir skanausit nelaužydami nei šaukštelių nei dantų.
Šiltų Jums dienų!
Puikumėlis !!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteKaip tik turiu ir braškių, ir bananų :)
Bus ledai :)
Ir bus puikūs ledai ;)
Delete