2012-12-16

Morkų latkes


Kepu, kepiau ir vis kepsiu. Tik išmėginu įvairias variacijas: su aguonom, su džiovintais abrikosais, razinom, saulėgrąžų branduoliais...  Galima kepti su saldžiosiom bulvėm, morkom, pastarnokais, įprastom bulvė, saliero šaknimi, tikriausiai ir burokėliais, ropėm, briuselio ir ne briuselio kopūstais,... Greita, paprasta ir noris vis dar... Ypač šių su morkom. Svogūnas būtinas, žinokit. 



Morkų latkes
adaptuota iš Elana's Pantry

3 didelės morkos, sutarkuotos burokine tarka (tarkių apie du puodelius)
3 kiaušiniai
2 v.š. kokoso miltų (kavamale sumaltų paprastų kokoso drožlių)*
sauja razinų, nuplautų ir pamirkytų 10 min.
1 svogūnas, smulkintas ir truputį apkeptas
1/2 a.š. cinamono
truputis druskos
2 v.š. kokoso sviesto/aliejaus ar ghee kepimui

* galite naudoti šaukštą įprastinių miltų ar maltų avižų, bus šiek tiek kietesni blyneliai


Visus ingredientus sudėti į dubenį, gerai išmaišyti ir palikti pabrinkti miltams.
Įkaitinkite keptuvę su riebalais, šaukštu dėkite morkų masė į keptuvę, formuodami blynelius. Kepkite, kol galėsite apversti, ant vidutinės ugnies. Krašteliai greitai svyla. Apverskite ir vėl kepkite kitą pusę, kol gražiai paruduos. Iškeptus dėkite ant popierinio virtuvinio rankšluostėlio. Tiekite iš karto arba suvalgykite dar nespėjus kitiems pastebėti, kad jau kažką kvapnaus ir skanaus iškepėte ;)


P.S. svieste ghee blyneliai labiau svyla nei kokoso aliejuje.
Svogūną galite sumalti iki tyrelės, jei nenorite jausti svogūno gabalėlių... man, svogūnų žalių ir dideliais kiekiais nevalgančiai, tiko patiko ir netrukdė svogūnų gabalėliai. Labai paprastas patiekalas, skanus tiek šiltas, tiek šaltas (kaip užkandis, vietoj sausainio, netgi kai norisi kažko saldaus, mat blyneliuose yra razinų).

2 comments:

  1. Visai kaip blogo pavadinimas - "keistai paprasta" ir netiketai neitiketinai skanu, net be tu neiprastu ingredientu - kokoso miltu ir pan... dievinu darzoviu blynelius, bet kazkodel niekad nebuciau sugalvojus juos kepti vien is morku...o be reikalo...Aciu uz recepta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, visokie miltai ,tai kazkas sumalta.kokoso drozles pamalkit ir voila! o tie blyneliai morku fanei (ypac ziema) man ir buvo atradimas:) o atrodo kas cia tera,bet pati ir nesugalvojau;)

      Delete