2013-07-23

Bora bora kukuliai / Bora bora meatballs

Nemėgstu stengtis rašyti įžangų, kai jos nesirašo. Neįdomu tada nei rašyti, nei skaityti. Nerašysiu per prievartą, bet pasidalinsiu kukulaičių receptu, kuris mane labai sužavėjo - kukulaičius valgiau tarsi apvalius sausainius. Vieną po kito. Buvo skanu ir rekomenduoju išmėginti.



apie 30 kukulaičių reikės
adaptuota pagal The Clothes Make The Girl

1 puodelio (236 ml) nesaldintų kokoso drožlių
truputis druskos
1 a.š. paprikos miltelių

1 skardinė konservuoto ananaso savo sultyse, arba šviežio smulkinto
1-2 cm tarkuotos imbiero šaknies
2 skiltelės česnako, smulkinto
2 kiaušiniai
sauja mėgiamų žalumynų (petražolės, krapai)
800 gr mėgiamo kokybiško neriebaus faršo (geriausiai malto pačių)
druskos, juodųjų pipirų


Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti.
Ananasą sumalkite virtuviniu kombainu. Jei labai daug sulčių dalį nupilkite ir išgerkite.
Į faršą sudėkite prieskonius, žoleles, česnaką, trintą ananasą, įkulkite kiaušinius ir viską gerai išminkykite.
Imkite truputį faršo, formuokite kukulius, apvoliokite pakepintose kokoso drožlėse ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Taip padarykite su visu faršu.
Dėkite kukulius kepti į orkaitę apie 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje.
Tiekite su šviežiomis mėgiamomis salotomis, žirnelių piure, ar kitais pagardais.


for about 30 meatballs

1 cup (236 ml) unsweetened desiccated coconut
a little salt
1 tsp paprika powder

1 tin of canned pineapple (in its own juice or fresh, diced)
1-2 inches of grated ginger root
2 cloves of garlic, chopped
2 eggs
a handful of favorite herbs (parsley, dill)
800 gr favorite high-quality low-fat mince (preferably home-made)
salt, black pepper


Mix coconut with spices and salt. Heat the pan on the hot fire, add the coconut and fry it while stirring around until lightly golden.Set aside to cool.
Blend a pineapple in the food processor. If a lot of juice, drink a little bit of it.
Add spices, herbs, garlic, blended pineapple into the ground meat, crack the eggs into mixture and knead the mixture well.
Take a little of meat, form a ball, toll it in a coconut and put on a baking sheet covered with  a baking paper or foil. Do this with the entire meat.
Place the meatballs to bake in the oven for about 20-25 minutes at 170 º C.
Serve with favorite fresh salad, pea puree, or other side dishes.





5 comments:

  1. Kokie gražučiai :) Ir kokia nereali idėja kukuliukus apvolioti kokoso drožlėse :) Būtinai reiks išbandyti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vien tas pakepintas kokosas su paprikos milteliais jau buvo labai skanu, o su kukuliais ir labbbai tiko :) Būtinai išmėgink :)

      Delete
  2. Reiks išbandyti kada prie progos. Mano paskutinieji mėsos kukuliai buvo iš kalakutienos su daug zaatar ir valgomi su tzatziki. Dingo staigiai nuo stalo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man reik zaatar pamėginti ir :) Nors tų prieskonių kalnai, tad apsimažinti jų reiktų prieš perkant naujų :))

      Delete
  3. Labai patrauklus receptas, būtinai išbandysiu. :) Vaizdas superinis!

    ReplyDelete