Pasiilgstu gaminti dienos šviesoje, pasiilgstu gaminti ir dalintis, pasiilgstu kūrybos virtuvėje, pasiilgstu ... Et, taip jau būna, kai darbai, kita podarbinė veikla ir sutrumpėjusios dienos pasiglemžia gražius potyrius skonių pasaulyje. Tad laukiu pavasario ir užsibrėžus net 3-4 receptus pagaminti pavasario ''Debesys'' numeriui. Šventinį numerį galite paskaityti, pavartyti ir nusirašyti visus receptus štai ČIA.
Man dar truputį užeina liūdnumas, kad šventės, o aš jų visai nelaukiu, visai... pirmą kartą taip.. kvailas jausmas, net nepasikasysi. Greitas Londono tempas išties neleidžia kada ilgai svaičioti beprasmėmis mintimis ir liūdesiais, judesys įtraukia visame kame: tiek darbe, tiek kitoje veikloje, o tos veiklos daug, planų daug - och, net spirgu ir drebu. Kitą rugsėjį būsiu ČIA, o iki tol kiek dar visko gero, smagaus, pozityvaus bus... Tikros Kalėdos ištisus metus, šypt :)
Ir beje, aš myliu gruodį, aš dievinu kalėdines lemputes, kvailus komercinius papuošimus, metų metais grojamas tas pačias ''All I want is you'' ir ''Christmas is all around'', patinka tas pakvaišimas ir šypsenas kelia lapkričio mėnesį dovanų popieriaus pirkimas, maloniai nosį kutena gvazdikėlių kvapas kepiniuose ir vitrinose imbierinių kepinių išdėstymas. Patinka! Myliu! Gražu! Žmonės man gruodį netgi atrodo geriausi, nuoširdžiausi, nepikti ir besišypsantys, visi tarsi laukia tų kalėdinių stebuklų, tiki, viliasi, pasižada sau, kad kiti metai bus geresni, sveikesni, produktyvesni. Tas žavingas bendrumas rūpintis kalėdinėmis dovanėlėmis, ir kvailas stresas dėl jų (oh, kad tik toks stresas teegzistuotų iš vis, Kalėdos galėtų būt dažniau!).
Ir visai nekalėdiškas receptas, bet greitas. Valgyti juk reikia bekepant imbierinius sausainius, kūčiukus, ir brendžiu apipilamus pyragus, tiesa? Greitai kažką susimeistraut į lėkštę reikia, kad pasiraitojus rankoves toliau kepti, tepti, minkyti...
Vištienos salotos... Na toooookios paprastos, kaip du kart du.
1 porcijai
1 vištos krūtinėlė
pusė citrinos sulčių
pusė brokolio galvos
druska, pipirai
1 a.š kokoso aliejaus ar ghee
saujelė kokoso drožlių/kokoso plokštelių (sutarkuokit kokoso riešutą)
Vištieną supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite pipirais bei druska. Palikite pasimarinuoti.
Brokolį suskaidykite norimo dydžio žiedynėliais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, ar ant garų.
Ant sausos keptuvės paskrudinkite kokosą. Nesudeginkite!
Kokosą perpilkite atvėsti į kokį nors indą, o į keptuvę įdėkite riebalo ir sudėkite vištienos juosteles. Apkepkite iš visų pusių, kol iškeps.
Dėkite į lėkštę apvirtą brokolį, ant jo dėkite vištienos juosteles, ir viską apiberkite kokosu.
Viskas! Skanaus!
Snow is falling all around me, children playing, having fun... ech, Indre, geras tas kalėdinis laikas :) net jei ir toli nuo namučių, bet visa širdute kartu su jais :) O kitas rugsėjis nusimato pašėlęs!
ReplyDeleteo taip taip! visada man kalėdinis laikas magiškas ir vis laukiu laukiu kažko didelio, magiško nutinkant! :))
ReplyDeleteMmm skanu. Kai praeis tas mėnuo ir vėl valgysiu vištieną - bandysiu. Nes net žiūrint seilės kaupiasi :D
ReplyDeleteIndre, kas per alergija vištienai, ar kitokie sumetimai?
DeletePaprasta, ir tikrai verta seilėms kauptis :))))
Ne konkrečiai vištienai, tik, kad neaišku kam. Beria riešą pūslelėmis ir lūpos labai skirsta ir plyšta. Dermatologai moka tik tablečių ir tepalo išrašyt, tai nusprendžiau laikinai perimt vaikišką meniu - jokios mėsos, cukraus, perdirbtų gaminių, kviečių ir t.t. O po to įvesti. Jau beveik pasitvirtino mano mėgstami mandarinai - kol jų nevalgau, niekas nevyksta, o vos 2 suvalgiau ir vėl deginimo jausmas ant riešo ir lūpų... :( na geriausia žinoti kas nuo ko...
Delete