Įgijau pravardę per savaitgalį. Coco-nut. Trumpiau Koko. Neturėjus pravardžių, o dabar turiu. ''Nakleiką''. Ir tik dėl to, kad kokosas namie kartais dominuoja. Kokoso aliejus, kokoso sviestas, kokoso šokoladas, kokoso drožlės, kokoso miltai, kokoso kremas, kokoso čipsai, kokosiniai sausainiai. Dera su viskuo, visur, ir tiesiog šiaip labai universalu. Ir Patinka!
Šie sausainukai gali būti kepami, arba džiovinami maisto džiovintuve (dehidratatoriuje). Kokoso - aguonų - citrinos derinys labai subtilus ir gaivus, tad ir siūlau pasigaminti.
***
I have got a nickname during the weekend - Coco-nut. Or just Coco. I have never had one so now I have a label. This thing happened because coconut has got a place in my kitchen: coconut oil, coconut butter, coconut cream, coconut shreds, coconut chocolate. It is universal, tasty, healthy and you can creat many delicious combinations with it. Like today I suggest coconut poppy seeds and lemon trio in coconut macaroons. Ready steady and bake! (Cookies can be dehydratated if you have such thing).
20-24 nemažiems makaronams reikės
pagal Renegadehealth
3 1/2 puodelio kokoso drožlių (puodelis 236 ml)
1 (+1/2; gali neprireikti) puodelio maltų migdolų iki pudros (aka migdolų miltų)
4-6 v.š. tirpinto medaus (arba daugiau, pagal skonį)
1/3 puodelio kokoso aliejaus/sviesto/sviesto ghee
2 v.š. aguonų
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
1-2 v.š. citrinos sulčių
truputis druskos
Sumaišykite visus ingredientus rankomis.
Imkite tešlos ranka ir formuokite paspausdami sausainėlius- kūgelius, rutuliukus ar kaip jums išeina.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Junkite orkaitę, nustatykite 160-170 laipsnių temperatūrą, ir pašaukite kepti 15-20 minučių. Stebėkite, kad nesudegtų. Palikite atvėsti praviroje orkaitėje.
Skanaukite ir dalinkitės!
for 20-24 macaroons
3 1/2 cup desiccated coconut shreds (236 ml cup)
1 (+1/2, may not need) a cup of ground almonds (aka almond meal/almond flour)
4-6 tbs. melted honey (or more to taste)
1/3 cup coconut oil / butter / ghee butter
2 tbs. poppy seeds
1 tbs grated lemon zest
1-2 tbs. lemon juice
a little salt
Mix all ingredients by hand.
Take some f the dough with hands and form a ball or other shape of macaroon.
Place on a parchment-lined baking sheet.
Turn on the oven, set the temperature of 160-170 Celcium degrees, bake for 15-20 minutes or until lightly brown. Watch out macaroons while baking to prevent burning. Leave to cool in opened oven.
Share and enjoy!
Gražios tavo foto, Coco, tokios gaivios ir vasariškos :)
ReplyDeleteAčiū Vita. Gaudžiaus retus saulės spinduliukus :)
Delete