2013-07-07

Lašiša su žirnelių piure/ Salmon with pea puree


Truputį bijau, kad neturėsiu kuo dalintis čia. Ne ne dėlto, kad nevalgysiu, bet dėl to, kad valgysiu viena, ruošiuos tik sau ir sau. Žiūrint kitaip, tinklaraščio rašymas įpareigoja valgyti skaniai, estetiškai, paprastai paruoštą maistą bei įvairų - nesidalinsi tuo pačiu per tą patį... Nenustebkit kurį laiką, jei vaišinsiu maltos mėsos patiekalais.. Juokauju! Bus tokių mano virtuvėj, bet tikiu, kad bus ir paprastų įdomių greitų patiekalų, dar netgi įdomesnių, nes ruošiu tik SAU, pirksiu ir galvosiu tik apie SAVE, kursiu tik SAU, vertinsiu tik AŠ. Nešaukiu aš čia, tik pabrėžiu SAU, kad turėsiu vienintelį turtą, brangų turtą, neįkainojama turtą - SAVE.
Aš neišnyksiu, aš būsiu: geresnė, tvirtesnė, stipresnė, aktyvesnė, mylima, mylinti, veikli, smalsi, sportuojanti, bėgiojanti, dirbanti, entuziastinga, draugiška, kūrybinga, su mažiau streso, neprisigalvojanti ir ... (įrašysiu vėliau... prireikė žodyno..).


Dalinuos itin paprastu receptu. Sunkiau gauti lašišos ar sulaukti akcijos jai, nei kad viską pasiruošti. Tad jei tik turėsit progą ir gabalėlį šios skanios žuvies šaldytuve, pasiraitokit rankoves trumpam darbui.


Reikės:
lašišos pjausnių (priklausomai, kiek valgytojai suvalgys)
druskos, pipirų
citrinos griežinėlių
svogūnų laiškų

šaldytų žirnelių (priklausomai nuo valgytojų kiekio)
sviesto/ valyto sviesto ghee

obuolio serviravimui (nebūtina)


Kepimo skardą ištieskite kepimo folija ar kepimo popieriumi, sudėkite lašišos gabalėlius. Apibarstykite druska bei pipirais.
Ant lašisos gabalėlių išdėliokite citrinos griežinėlius ir svogūnų laiškus. Į tarpus tarp pjausnių sudėkite obuolių skiltelių.
Dėkite žuvį kepti į orkaitę 15-20 minučių 160-170 laipsnių temperatūroje.

Kol kepa žuvis apvirkite šaldytus žirnelius, kol suminkštės.
Nupilkite nuo jų vandenį, įdėkite šaukštą ar porą sviesto ir sutrinkite iki piure bulvių grūstuve.

Dėkite norimą kiekį žirnelių piure į lėkštę, ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlį, šalimais apkepusio obuolio skiltelę. Skanaukite!



You will need:
salmon fillet (depending on how many people eat)
salt and pepper
lemon slices
spring onion greens

frozen peas (depending on the amount of eaters)
butter / ghee purified butter

apple for serving (optional)




Put a sheet of foil or baking paper on the baking sheet. Place the salmon fillet pieces on it. Sprinkle with salt and pepper.
Put lemon slices and onion greens on the salmon slices. Place apple quarters between the salmon pieces.
Place the fish in the oven and bake for 15-20 minutes in 160-170 Celcium degrees.

While the fish bakes, cook the frozen peas until soft.
Drain the water from peas, add a tablespoon or two of butter and mash peas to puree.

Place the desired amount of pea puree on the plate, place the salmon on top, add a slice of apple besides and enjoy! Easy peasy!


5 comments:

  1. Indre, ruošti tik SAU, pirkti, galvoti tik apie SAVE nėra blogai. Kaip tik, nereikia pergyventi, kad kažkas kažko nevalgys, kad kažkam nepatiks. TU esi sau svarbiausia, tad nors kurį laiką galvoti tik apie save yra gerai :)

    ReplyDelete
  2. Tai aš ir nesakau, kad blogai :) Džiugu, kad blogą turiu tai valgysiu įvairiau :D

    ReplyDelete
  3. nuostabu ir ne kitaip! Vakar receptą nužiūrėja, o šiandien jau sukausi virtuvėj :) skonis pasaka, žirniukų netryniau, man patinka kaip jie pokši kai kramtai :) Kepsiu dar dar dar ir dar kartą :) Ačiū :)

    ReplyDelete
  4. vos tik pamačiau tas nuotraukas, tas vaizdas ir spalvos nedavė ramybės mano pilvui :) Tad lašiša jau laukia vakaro. Kažin, jei darydama piure, sviestą pakeisčiau grietinėle, gal rezultatas labai nepasikeistų. Ačiū už puikius receptus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, manau nepakenks, bet sviestukas.nuuugii daug skaniau :))))) Smagu, kad patiko! Tikiuos jau laimingi pavakarieniavę :)

      Delete