2015-06-12

Varškės pyragas su kokoso plutele (3 dublis)


Ir kaip nepasinaudosi proga namie įsijungti orkaitę ir išsikepti prieš kelis metus panaudotą idėja pyragą kepti su kokoso plutele. Iš tiesų - tai daugiausia žinučių ir užklausų sulaukęs receptas, išmėgintas n sykių ir kas kartą pirštai nulaižomi ir trupinukai surenkami. Šį kartą rezultatas buvo vėl toks - pyragas pradėtas valgyti 9 ryto nesulaukė 11 ryto. Atvėsinti būtina, taigi valgykit kitą dieną... O dabar marš kepti.


Reikės (20 cm skersmens formai):
Pyrago pagrindui: 2 puodeliai kokoso drožlių
2 kiaušiniai
bėriau 2 v.š rudojo ar kokosų cukraus 

Pyrago įdarui: 0,5 kg varškės (naudojau Maximoje pardavinėjamą 6proc varškę iš kibirėlio. Varškė skirta pyragams. Maxima pagalvojo apie viską..)
3 kiaušiniai
D.Oetker vanilinio pudingo pakelis
120 ml kefyro (galima pieno... nenorėjau dėl lašelio pieno plėšti pakuotę)
100 gr cukraus (naudojau vaisių cukrų fruktozę)
sauja ar dvi  smulkintų kakavos pupelių (angl. cacao nibs)
ir įtarkavau mažojo pirštelio didumo ciberžolės šaknies ( o taip! o ne, milteliai netiks..)


1. Pyrago pagrindui skirtus kiaušinius ir cukrų ištrinkite, kol cukrus ištirps.
2. Įmaišykite kokoso drožles, kakavą, išsukite šaukštu, kol gerai susimaišys su kiaušinių mase.
3. Apvalią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (kad lengviau klotųsi kepimo popierius, gabalą popieriaus suglamžau ir pakišu po kranu), ant jos suberti kokoso masę ir pirštais paskirstyti po visą formą ir aplipdyti formos kraštus. Stenkitės, kad pagrindo storumas būtų visur apylygis.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 20-30 min. vis stebėdami, kad nesudegtų (krašteliai greičiau apskrunda).
5. Kol kepa pagrindas pasiruoškite pyrago įdarą. Įdarui skirtus kiaušinius, cukrų (manau su medum būtų ir labai skanu, tik reiktų rinktis neutralesnį medų (rapsų, liepų žiedų, bet ne grikių), išsukite šaukštu, kol cukrus ištiprs. Sudėkite tarkuotą ciberžolės šaknį, varškę, suberkite pudingo miltelius, supilkite kefyrą ir viską sumalkite virtuviniu kobainu (ar rankiniu blenderiu)
6. Suberkite smulkintas kakavos pupeles ir gerai išmaišykite.
7. Masė gavosi grietinės tirštumo.
8. Įdarą supilkite ant iškepusio pagrindo ir šaukite atgal į orkaitę geram pusvalandžiui (priklauso nuo orkaitės kaitrumo). Kepiau tol, kol įkišus medinį pagaliuką jis liko sausas, be to ir viršus jau buvo apkepęs, t.y. pajudinus nedrebėjo. Netgi viršus man įtrūko, tad tikrai traukiau laukan ir palikau vėsti.
9. Kepantį pyragą galite pridengti folijos lakštu, taip pyragas nesudeg,s neišdžius paviršius.
10. Tikrai rekomenduoju - atvėsinkite visiškai prieš ragaudami. Likučius (ahem, jei liks..) laikykite šaldytuve.
 

2 comments:

  1. Sveiki! Labai megstu Jusu receptukus, bet atsitiko toks dalykelis, labai pradejo berti nuo visu desertu su riesutais, kokosu miltais, riesutu sviestu.. Gal Jus isivaizduojat kame cia priezastis?:/ anksciau nieko panasaus nesidare:/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, ačiū :) O jei rašote man dėl bėrimų, tai matyt truputį per daug ir per dažnai vartojate šių skanumynų. Tiesa, riešutai yra didelis alergenas, tad siūlyčiau vartojamų skanėstų kiekį apmažinti bent kuriam laikui ir stebėti bėrimus.

      Delete