2012-01-21

Įdarytas kvapnusis moliūgas

Pietų metas. Daržovės pūpso lentynėlėj ir siūlos 'Pagamink kažką skanaus, įdomaus, nebandyto. Tik nedaryk sriubos, juk jau tas pats per tą patį'. Google visagalis. Suvedi 'butternut squash recipes' ir pasijungi skiltį 'vaizdai' - idėjų milijonai. Man ir tereikėjo tik idėjinės nuotraukos. Vsio! Žinau, ką gaminsiu. Konkretaus recepto neieškau, nes gaminti geriausia pagal turimas atsargas, nes dažniausiai nuėjęs į parduotuvę ingredientų 'pagal receptą', akys užmato akcijų atrakcijų...

Ši pietų versija buvo iš serijos 'Sveika, gardu, mmm...' ir buvo mėsiamėgio įvertinta n e k a s d i e n i š k a i - 'LABAI skanu'... :) Taigi, receptukas automatiškai įtraukiamas į 'MUST DO' dar ir dar, žinoma kas kartą pavarijuojant įdaro ingredientais.



O šį kartą 2 nemažoms porcijoms reikės:
1 kvapniojo moliūgo (angl. butternut squash) (puikiausiai galima naudoti neperaugusius lietuviškuosius apvaliuosius moliūgus)
pusė jaunos cukinijos (panaši į ilgavaisį agurką, tad tokios pusė)(smulkintos juostelėm, kubeliais ar kitom geometrinėm figūrom :))
svogūnas (smulkintas)
2 skiltelės česnako (smulkintos)
4 keptos vištos šlaunelės (kadangi tokią mėsytę turėjau po ranka; galima naudoti faršą-geriau neriebų, nes viskas varvės negražiai ir nebus skanu...)
prieskoniai: po žiupsnį cinamono, druskos, kario miltelių, paprikos miltelių; taip pat įbėriau tandoori prieskonių (į jų sudėtį įeina čili praprika, paprika, pankolis, cinamonas, kalendra, cukrus, čiobrelis ir garstyčios)
2 v.š. pomidorų padažo
džiūvėsėlių ir tarkuoto sūrio pabarstymui (nebūtinai)
malti riešutai ir razinos pabarstymui (nebūtinai)



1. Moliūgą gerai nuplauname (nes iškepusį moliūgą galima valgyt ir su žievele, nes ji labai skaniai apskrunda), perpjauname išilgai, išimame sėklytes ir išskobiame vidų palikdami apie pusė centimetro prie sienelių.
2. Į kepimo formą įpilame karšto vandens šiek tiek, įdedame moliūgo puseles pjūvio puse į viršų, apšlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepame 180 laipsnių temperatūroj apie 35 min.
3. Kol kepa moliūgas, svogūną, česnaką pakepiname keptuvėje kol suminkštėja. Sudedame išskobtą moliūgo minkštimą, cukiniją, vištienos mėsytę, supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius ir leidžiame troškintis, kol neliks keptuvėje skysčių (atsiradusių nuo daržovių).
4. Į suminkštėjusį moliūgo 'rėmą' sudedame troškintas daržoves, pabarstome džiūvėsėliais su sūriu, ar maltais riešutais bei razinom, ir pašauname atgal į orkaitę 10-15 min, kol viršus apskrunda.
5. Traukiam ir skanaujam!


Skanaus!

No comments:

Post a Comment