Kai turiu vištos krūtinėlės, stengiuosi ją paruošti kažkaip pikantiškiau, bet kartu ir nesudėtingai. Šį receptuką žinau iš Bodyrocker'ių puslapio, tik originalas siūlo naudoti krevetes...Na krevetės tegul lieka sau, aš jas keičiu vištiena. Vištos krūtinėlė tinka labiausiai dėl savo maistingumo ir naudingumo, bet skonio nesugadins vištų kulšelių mėsa. Gaminau ne kartą, gaminsiu dar tikrai ne kartą.
Naudojau:
1,5 vištos krūtinėlės
apie 6-8 skilteles šesnako (susmulkintos)
1 svogūnas (susmulkintas)
apie 8 cm imbiero šaknies (o kaip kitaip parašyt, jei ne centimetrais?)
3 v.š. žemės riešutų sviesto (hey! neišsigąskit, kad neturit tokio daikto. Pakepinam geras tris saujas žemės riešutų, pravėsusius trinam blenderiu, kol pasidaro aliejuotas riešutų sviestas- nededu papildomai jokio aliejaus; svarbu nepersvilinti riešutų, nes sviestas bus tamsus)
0,5 a.š. čili paprikos miltelių
1 a.š. medaus (nesvarbu ar skystas, ar susicukravęs)
apelsinas (nuluptas)
šviežių petražolių saujelė (o švieži krapai kaip tiktų mmmm...) arba baziliko lapelių (nuplautų ir susmulkintų peiliu)
druskos
1. Susmulkinam visą svogūną ir česnako skilteles. Daugiau nei pusę svogūno ir česnako pakepinam keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol paruduoja ir suminkštėja.
2. Kai visus patiekalus skaninančios daržovės, t.y. svogūnas ir česnakas, apkepa, sudedame pjaustytą gabaliukais vištienos filę. Uždengiam dangčiu ir tegul troškinas ant silpnos ugnies. Vis pamaišom. Skysčio neturėtų trūkti, bet jei pradeda svilti, pilstelim šlakelį vandens.
3. Tuo tarpu darom padažą Į indą, kuriame įprastai 'blenderiuojam', sudedame likusį svogūną, česnaką, smulkintą imbiero šaknį, suberiame čili miltelius, sudedame riešutų sviestą, medų, išspaudžiame pusė apelsino sultis (aš dar įdėjau gabalytį apelsino žievelės). Suberiame smulkintus žalumynus, šiuo atveju petražoles.
4. Visus ingredientus 'sublenderiuojame' iki vientisos masės.
5. Gautą padažą pasūdome pagal sūrumo pomėgius.
6. Patikrinam, ar iškepus vištos krūtinėlė. Jei reikia, dar leidžiame pakepti. Išjungiame ugnį, kai krūtinėlė iškepa.
7. Ant krūtinėlės supilame/suverčiame padažiuką, sumaišome, uždengiame dangčių ir leidžiame 5 minutes skoniams susimaišyti.
8. Viskas! Dedam į lėkštę, kurioje puikuojasi garnyras pagal pomėgius (daugumai tikriausiai vištiena dera su ryžiais) ir kalnas daržovių (mano lėkštėje apvirtos morkos ir lapiniai kopūstai (angl. Spring greens), paskaninti druska bei petražolėm).
Nekasdieniškai skanu!
Su linkėjimais iš Škotijos!
Indrė
No comments:
Post a Comment