2012-06-15

Cukinijų ir žiedinio kopūsto traškėsiai


Puiki alternatyva lengvai vakarienei, pietums ar garnyrui. Trašku. Kiek kitoks pasiūlymas, nenaudojant 'balto batono' džiūvėsėlių.


Reikės (1 didelei porcijai, arba dviems mažesnėms):
jaunos mažos cukinijos, supjaustytos skridinėliais
keleto žiedinio kopūsto žiedynėlių

1 kiaušinio, lengvai išplakto
truputis druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, kario miltelių, česnakų miltelių, džiovintų petražolių (pagal pomėgius dėkite prieskonius)
poros šaukštų riešutų pudros (su kombainu ar kavamale sumalti bet kokie riešutai)
poros šaukštų kviečių sėlenų
poros šaukštų kokoso drožlių (labai patiko su jom! sultingumo plutelei davė, kartu ir traškumo, kokosiškumo didelio tikrai nesijautė)
su avinžirnių miltais nemėginau, bet su jais būtų ir labai skanu (dalį riešutų pudros galite pakeisti avinžirnių miltais)


Sumaišom miltus su prieskoniais indelyje, išplakam kiaušinį kitame indelyje. Daržovių griežinėlius ir žiedynėlius mirkom į kiaušinio plakinį ir dedame į sausų ingredientų mišinį. Gerai apvoliojame, kad apkibtų 'džiūvėsėliais'. Dedame daržoves ant kepimo folija arba kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Įkaitiname orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros. Pašaunem daržoves maždaug 20-iai minučių. Kol kepa vis siūlau patikrinti, kad nepradėtų svilti. Jei svyla, pamažinkite temperatūrą, ir kepkite tol, kol gražiai apskrus ir nebus drėgnas paviršius. Iškeptas daržoves tiekite iš karto, arba skanaukite atvėsusias (netgi skaniau ;))


Prie daržovių dariau padažiuką: 'sublenderiavau' 2 v.š. tiršto natūralaus jogurto, kartu su keliais ridikėliais ir agurku. Padruskinau ir papirinau pagal skonį. Apsivalgymas garantuotas daržovių mėgėjams :) Antrą kartą kepiau šiandien (birželio 15d.) ir padažiukas buvo: likutis lašišos iš konservų, sumaišytos su trupučiu tiršto natūralaus jogurto. Paprasta ir gardu. 

Tikrai greitai paruošiama, kai po darbo grįžti alkanas, bet nenori stovėt prie puodų, nori kažko lengvo, gaivaus, ir kartu šilto ;)

6 comments:

  1. Šiandieniai pietūs :))) vyras tiesiog sužavėtas :) beje, rekomenduoju išbandyti ir su brokolio kopūtais - gardumėlis !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aš per daug visko noriu vakarienei, bet tik tortas bus :D
      Brokoliai gėris man ir, tik tiek, kad paskui kaip arbūzas būnu, tad turiu privengti (kaip ir Briuseliukų... mylimiausi..)

      Delete
  2. beje, šiam reikaluinaudojau tokio kiek drėgną džiugą smulkiai sutarkuotą, bet voliojosi gan keblokai, mąstau keisti į kitokį parmezano sūrį ( jis tokiais lyg trupinukais, grūdeliukais) gal, sakau, geriau apsivolios ir lips prie daržovių :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aš turėjau pirkus netikėtai pigiai sūrių (aka parmezano tipo) miltelių (na gatavų sutarkuotų trupinukų), o dabar nebeturėsiu, nebent atsiras vėl prekyboj ir taip pigiai...
      Kakavos sviesto ir už panašią kainą pirkau, visur tos kainos panašios - ta pati Europos Sąjunga..

      Delete
  3. super receptukas:) toks paprastas ir lengvas, ypač naudingas turint daug cukinijų:) o svarbiausia, kad nekankina sąžinė apsivalgius tokio maisto pietums, nes žinai, kad ir cukinija ir tavo gamintas padažiukas turi minimalia kalorijų :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip taip būtent :) privalgyti galima iki negalėjimo ir negrauš sąžinė :) O ir vitaminai, be to, puikus būdas 'naikinti' cukinijas, moliūgus.. :) Daug ląstelienos, kas beje labai gerai odai :)

      Delete