Iš tikro neprikraukit daug uogų, nes bus sunku vis nustatyti, ar duonelė iškepus, nes vis šlapias medinis pagaliukas bus ir šlapias, tad siūlau nekrauti dviejų puodelių uogų kaip padariau aš.
Bananinė uogų duonelė
adaptuota Healthy Chef
2 puodeliai migdolų riešutų miltų (puodelis 236 ml; miltai gaunasi malant riešutus maisto kokiu nors kombainu arba kavamale pamalus neilgai) arba įprastų, ar speltos miltų
2 vidutiniai bananai, sutrinti šakute
1/4 puodelio skysto medaus
1/4 puodelio aliejaus (jei naudosite įprastus miltus) (naudojau 2 v.š. tirpinto sviesto)
3 kiaušiniai
1/4 puodelio linų sėklų (sėmenų) arba čija sėklų (arba naudokite 4 kiaušinius)
1/2 a.š. kepimo sodos
1 a..š. citrinos sulčių
1 1/2 puodelio šaldytų uogų (uogų mišinio) (naudojau 2- buvo daugoka)(nereikia atšildyti)
1/2 a.š. cinamono
truputis druskos
1 a.š. vanilės ekstrakto
Sausus ingredientus- miltus, linų sėklas, kepimo sodą, cinamoną, druską- sudėkite į dubenį, išmaišykite.
Sudėkite trintus bananus, kiaušinius, medų, aliejų, citrinos sultis, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite.
Į tešlą suberkite šaldytas uogas. Vėl viską išmaišykite.
Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ar ištepkite riebalais ir pabarstykite kokoso drožlėmis, ar miltais. Sukrėskite duonelės tešlą, kuri tikriausiai tapus žibučių spalvos, į formą, išlyginkite paviršių.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite 45-50 minučių, patikrinkite mediniu pagaliuku storiausioje duonelės vietoje, ar tešla kimba prie pagaliuko, ar ne. Jei kimba pakepkite ilgėliau. Jei paviršius pradės svilti bekepant, pridenkite kepimo folija, ar kepimo popieriumi. Išjungę orkaitę, duonelę palikite 10-iai minučių joje. Valgykite šiltą, šaltą, kitą rytą paskrudintą... su medum bei graikiškais riešutais pabarstę, su sviestu, uogiene, šokoladu, kava, kakava, apibarstę cinamonu, su varške.. Skanu tiesiog!
Labukas, ar tiktu kokosu sviestas vietoj iprasto? :)
ReplyDeleteLabutis, žinok tiks. Tik jį patirpdyk/suminkštink prieš sudedant į masę, kad lengviau maišytųs ir neliktų gumulėliu visoje duonelėje :)
DeleteAciu labai uz greita atsakyma, kaip tik ruosiuosi gaminti! :) Ir vietoj dvieju puodeliu migdolu miltu galvoju deti viena migdolu, viena kokosu miltu, nesugadinsiu? :)
ReplyDeleteKokosų miltai reikalauja daugiau drėgmės, t.y. kiaušinių, kuriuos išplakti reikėtų standžiau... Šiaip kokosų miltai ir migdolų yra nekeičiami, bet galima. Man patinka kokoso skonis, kokoso kepinukai, jie purūs tokie būna. Tad kiaušinių teks padidinti kiekį manau iki 5-6 netgi, nes stiklinė/puodelis kokoso miltų yra daug...
DeleteKiek aš pati kepus visokių tokių dalykų.... ranką prie širdies pridėjus galiu sakyt, kad iš akies daugumą visko kepiau, pildavau, maišydavau, pašaudavau kepti, kas gaudavos tas gaudavos, vis tiek skaniai gaudavos :)
Matot, as irgi kokoso myletoja, tai dedu visur, reikia, nereikia :)) Gal tuomet kiek maziau idesiu, nesinoretu sugadinti pirma karta kepant(o taip, man ir sugadinti kartais pavyksta:)) ) Butu super tokia grazi duonele kaip Jusu! :) O Jus migdolus mirkinat pries blenderiuojant?
ReplyDeleteŽinok, aš gatavus pirkdavau maltus...
DeleteMirkyt reikėtų, bet tada juos ant silpnos ugnies išdžiovinti reiktų prieš sumalant blenderiu (iki miltelių, ne sviesto :)) tad reiktų vis keliais pasukimais malt, sustabdyt, pamalt, vėl sustabdyt...
Kokoso miltų reiktų gal mažiau dėti.
Kelios nuorodos, gal pravers ekperimentuose:
http://thingsmybellylikes.com/2013/03/21/baking-with-coconut-flour-10-tips/
turėdavau paveiksliukų, kokiu santykiu su kokosmilčiais dirbt, na dabar niekaip neberandu :)