2013-02-12

Raudoni blyneliai su aguonomis


Su blynų diena! Vykim žiemą iš kiemo ir įsileiskim į širdeles pavasarinius vėjo gūsius, gaivius kvapus, užmeskim akį į vis ryškėjančias gamtos spalvas, išlįskime iš rudeniškų spalvų megztinių, užsiriškime ryškius šalius ant kaklo ir BŪKIM!

Paprastučiai nesudėtingi pikantiški blyneliai: ryškūs, salsvi, su tarp dantų traškančiom aguonom, patiekti su baltu sūriu ir uogiene ar medumi, bus tarsi papuošalas pusryčių ar pietų lėkštėje. Juos ir pasiūliau specialiam ''Debesys'' Užgavėnių numeriui, kurį galite rasti ČIA arba paspaudę dešiniame šone ant žurnalo piktogramos.




3-4 porcijoms
1 puodelis avižų, sumaltų iki miltų
1/2 puodelio mirkytų grikių (nekepintų) (arba daugiau avižų; arba riešutų miltų; speltos miltų)
3 kiaušiniai
1/2 puodelio burokėlių piure (1 virtas vidutinio dydžio burokėlis)
1-2 a.š. medaus arba nerafinuoto cukraus
vanilės lašų
2 v.š. aguonų
1 a.š. kepimo miltelių/arba 1/2 a.š. kepimo sodos



Avižas ir grikius sumalkite maisto smulkintuvu.

Į sumaltas kruopas suberkite aguonas, kepimo miltelius,  sudėkite burokėlių piure, kiaušinių trynius, įpilkite 
vanilės ekstrakto ir skysto medaus. Viską gerai išmaišykite.
Kiaušinių baltymus su druska išplakite iki standžių putų.
Išplaktus baltymus atsargiai sudėkite į likusius ingredientus ir įmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus. Dėkite valgomą šaukštą su kaupu vienam blyneliui. 
Pakartokite tai su visa tešla, kol iškepsite visus blynelius.




Patiekite su tirpintu medumi ar uogiene, pabarstykite kaimiško varškės sūrio/fetos/ožkų sūrio. Nesuvalgytus blynelius laikykite dėžutėje su dangteliu, kad neapdžiūtų paviršius. Pašildykite sausoje keptuvėje.






Smagaus blyniadienio!

2 comments:

  1. Su blynų diena ir tave :) et, matau kažkam rožinis gyvenimas: antras rožinis receptas iš eilės :D Niam niam tie tavo blyniukai :) O morę jau sudeginot?

    ReplyDelete
  2. Ir Tave su ta švente :) Tikriausiai ji aktuali tiek, kiek pavasario begalinai laukiam :)

    ReplyDelete