Paprastai ir pakankamai greitai. Nieko daug nereikia: kiaušinių, maistinės plėvelės (arba kiaušinams be lukšto virti spec.indelių), žalumynų, prieskonių, daržovių, skrudintos duonos su grūdais ir puodo su verdančiu vandeniu...
1. Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį...
2. Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų...
3. Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiaušiniai ant dugno...
4. Uždėkite po gabalytį sviesto į dubenėlius su plėvele, arba šiek tiek kokoso aliejaus (nebūtinai; viskas pavyko ir be to). Įkulkite po kiaušinį į plėvele išklotus dubenėlius, plėvelės kraštus suimkite ir suriškite siūlu, ar tiesiog gerai užsukite...
5. Į užvirusį vandenį puode dėkite plėvele susuktus lauknešėlius taip, kad dangčiu prispaustumėte lauknešėlių galus, ir jie laikytųsi bei taip virtų... (tikiuos suprantamai parašiau).
6. Virkite apie 10-12 minučių, arba kol pabals baltymas. Npervirkite.
7. Sugriebkite lauknešėlių kraštelius ir atidenkite puodo dangtį. Lauknešėlius atidarykite ir kiaušinius išverskite ant špinatų lapų, ant žalių salotų lapų ar ant apskrudintais krašteliais juodos duonos riekės... Pabarstykite druska ar pipiriukais...
Pusryčiaukite įdomiau :)
o maisto kokybei nekenkia kad yra verdama su maistine plevele? kokiai temperaturai atspari plevele? man kazkaip itartina tas virimas pleveleje....
ReplyDeletePoached eggs virti yra specialūs silikoniniai indeliai virti, kurie neskęsta ir puikiai išverda. Yra visokių plėvelių- atsparių karščiui, tinkančių ir mikrobangėms (neturiu šito daikto, tai nežinau).
DeleteTai vadinasi, tai ne pati paprasciausia plevele, bet kazkokia atspari karsciui. Jauciu, kad virtuvej naudoju paprasciausia. Aciu uz atsakyma ;)
DeleteAnonymous, orkaitėj nenaudočiau jokios plėvelės (tos rankovės vadinamos, tai tinka, bet ir neturėtų liestis prie įkaitusio metalo, kad neišsilydytų). Heat resistant bags/films kažkaip taip vadintųsi tie maišiokai, skirti gaminimui.. Aišku, viską gaminti 'celofane' ne pats protingiausias būdas ir neatstos troškinimo, garinimo, virimo, kepimo orkaitėje :)
Deleteo siems kiausiniams gal irgi galima ta "rankove" panaudot?
ReplyDeleteRašydama ankstesnį komentarą norėjau siūlyt tą rankovę :)) manau kodėl gi ne. Dar variantas- tie tokie užsegami/užspaudžiami maišeliai - zip bags.. įkulti po kiaušinį, ar net visą kiaušinienę/omletą daryti va taip: http://twinglemom.wordpress.com/2011/08/10/omelets-in-a-ziplock-bag/
DeleteO tai tu "zipp bagu" tas polietilenes neva atsparus karsciui? man kol kas "saugiausiai" pasirode "rankove" :)
DeletePlastikas yra plastikas bet kokia forma iš tikro. Tas atsparus karščiui ir kažkuom apdirbtas, kad toks būtų.. Zip bagus daug kas naudoja, jie tvirtesni nei maistinė plėvelė.. rankovė taip patikimiausiai kol kas atrodo, tik reikia žiūrėt tada, kad nesiliestų prie puodo šono labai, nors pas mane plėvelė atlaikė viską gerai, puodas paprastas (na toks nuo paprasto garų puodo).
DeleteKaip tik gavau per Kalėdas specialų indelį kiaušiniams virti, bet niekaip neprisiruošiu išbandyti. Ačiū, kad priminei, reiks rytoj tai padaryti :)
ReplyDeleteVa kaip šaunu! :) Indeliai, kokius esu mačius, labai simpatiški, bet tiesiog ech neapsikrausi indais indeliukais :) Keksiukų didesnes formeles turint silikonines, manau ir gerai pavyktų, deja midi per mažos :)
DeleteIš tikrųjų, tai apie Tavo dovanotas silikonines formeles nepagalvojau. Gal jei juos sudėčiau ant garų tinklelio, o ne į vandenį, tai jie stabiliau stovėtų ir juose galėčiau tai padaryti... Dar kartą ačiū :D
ReplyDeleteGal ir vandeny jos nevirstų. Aš nemėginus su paprastom keksiukų formelėm.. reiks pamėginti. Garuose tikrai pavyktų, tik ilgiau virtų gal.
ReplyDeleteNėra už ką ;)
Labai skaniai atrodo. Ir aš tokius esu gaminusi, tik įdėjau vytinto kumpio ir krapų...mums labai patinko http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/06/kiausinis-romantiskiems-pusryciams.html
ReplyDeleteO taip, tikrai su kumpiu ir šviežiais krapukais būtų fantastika! Išmėginsiu ;)
DeleteMaistinėje plėvelėje kiaušinius verdu jau ne vienus metus. Plėvelė neišsilydo, jai nieko nenutinka. Taip kiaušinius verda net ir garsūs virtuvės šefai.
ReplyDeleteTai va, daug kas ir sako ''verdu kiaušius dešimt metų taip ir vis dar gyvas'' :)))) Aišku turint progą, galima spec. indelius pirktis :) Bet vėl sako ir silikonas nėra gerai. Ką čia žinosi, verdi ir mėgaujies :))))
DeleteMerginos, jei nebandėte, tai ir nekalbėkite ;) Maistinė plėvelė yra skirta liestis su maistu. Juk ją naudojate buityje ar mišraines puodais dangstote? ;) Būtent maistinėje plėvelėje ir viriau kiaušinius, ir viskas išėjo puikiai. Gal neišeikime iš proto "ant lygios vietos"? Ar kasdien tokius kiaušinius virsite? ;)
ReplyDelete