2013-04-28

Įdaryta vištos krūtinėlė su morkų įdaru / Stuffed chicken breast with carrots


(Scroll down for an English recipe)

Pietų ar vakarienės metas visada ateina netikėtai. Vis pagalvoti reikia, ką pagaminti, kad būtų greita, skanu ir nesudėtingai paruošiama. Retai įdarinėju kokį mėsikės gabaliuką - daug paprasčiau troškiniai. Vis tik kartais noris tos elegancijos lėkštėje, ar išmėginti naują užtiktą įdarą vištienos krūtinėlei. Šį kartą taip ir nutiko - greitas receptas ir intriguojantis įdaras.


Reikės 2-3 porcijoms
idėja iš Fast paleo

2-3 vištos krūtinėlių
prieskoniai: druska, pipirai, žolelės pagal pomėgį
1/4 puodelio graikiškų riešutų
1 svogūnas
1-2 didesnės morkos
šalto rūkymo šoninės juostelių (nebūtina)

medinių smeigtukų-dantų krapštukų

Pamerkite graikiškus riešutus į šiltą vandenį pamirkti, kol suruošite kitus ingredientus.
Vištos krūtinėles supjaustykite kepsneliais, pamuškite mėsos mušikliu. Kad mėsytė neišsidraskytų, prieš mušdami mėsą užklokite maistine plėvele ir per ją išmuškite. Neišsiterlins plaktukas.. ;)
Morką nuskuskite, svogūną nulupkite. , nupilkite vandenį nuo graikiškų riešutų. Šiuos tris produktus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki tyrelės (maliau rankiniu maisto smulkintuvu blenderiu, viską tik prieš tai pasmulkinus iki kubelių).
Vištos krūtinėlę paprieksoniuokite, dėkite šaukšteliu įdaro, atsargiai užlankstykite kraštelius, apsukite šoninės juostelėmis, ir sutvirtinkite viską mediniais smeigtukais.
Dėkite vištos krūtinėlės volelius į kepimo indą  ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Jei pradės paviršius svilti, pridenkite formą kepimo folijos lakštu.
Patiekite iš karto su šviežių žalėsių salotomis.

P.S. sultinga, nesausa vištiena. Įdaras labai skanus, netgi nepasakytum, kad morkų jame yra. Likusį įdarą sunaudojau įdaryti išskobtas bulves, kurias pasigardžiuodamas valgė Mr.P. Du zuikiai vienu šūviu! Hehe :))

Skanaus!



 for 2-3 servings
the idea from Fast paleo

2-3 chicken breasts
spices: salt, pepper, herbs to taste
1/4 cup of walnuts
1 onion
1-2 medium size carrots
smoked bacon strips (optional)

wooden pins-toothpick

Soak walnuts in warm water until other ingredients will be ready.
Butterfly chicken breasts and beat them with a meat beater if you wish.
Peel off the carrots and onion. Drain the water from the walnuts. Put these three ingredients into the food blender and grind to puree (or use hand blender, but before dice thr carrots and onion to make the blending process easier).
Season chicken breasts, add a spoon of the stuffing, gently wrap the edges, wrap each breast with several strips of bacon and stick the toothpick into the meat to keep everything together.
Place the chicken breasts in a baking dish and bake in the 170 Celcium degrees oven for 25-30 minutes. If the surface starts burning, cover with a foil sheet.
Serve immediately with a fresh salad.

P.S. not dry chicken and amazing stuffing. Leftover stuffing was used to stuff potatoes which were served with chicken rolls for Mr.P. It was really simple good lunch!

Enjoy!





2 comments:

  1. Senokai kažkaip nekepiau įdarytos krūtinėlės :) reikės tą klaidą ištaisyti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aš ir retai įdarinėju, o kai įdarinėju, galvoju, kodėl gi neįdarinėju, nes tikrai skanu, greita, ..elegantiška :D

      Delete