2013-04-23

Lęšių sausainiai su sezamais/Lentil bisquits with sesame

Labai labai skanūs ir paprasti sausainukai be miltų, cukraus. O smagiausia, kad jie beveik kaip krekeriukai. Nedėsit medaus ir džiovintų vaisių - bus pikantiški, galėsit tepti sūrį, ar sviestą, skanauti prie sriubos.. Saldžiais gardžiuositės prie arbatos, kavos ar kai gera nuotaika...
Buvo įvertinti puikiai. Rekomenduoju!
(scroll down for an English recipe)


10-12 sausainių:

2 puodeliai virtų rudųjų lęšių (pusė kiekio sumaltų/sutrintų maisto smulkintuvu)
saujelė smulkintų džiovintų slyvų arba abrikosų, ar razinų
8 a.š. kokoso miltų (kokoso drožlės, pamaltos kavamale)
1 kiaušinis
1/2 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. malto muskato
1/4 puodelio baltojo sezamo sėklų
1/4 puodelio juodojo sezamo sėklų (jei neturite, keiskite saulėgrąžomis ar baltuoju sezamu)
1 v.š. medaus



Visus ingredientus sumaišykite dubeny. Šaukšteliu kabinkite tešlą, ir rankomis suformuokite plokščius sausainėlius. Dėkite juos į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.
Kepkite orkaitėje iki kol sausainukai paruduos, apie 15-20 minučių 170-180 laipsnių orkaitėje.
Iškeptus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite sausainukai sutvirtės. Tada jau skanaukite!



Recipe in English

for 10-12 biscuits


2 cups cooked brown lentils (half of amount blended with food processor)
a handful of dried plums/apricots or raisins
8 tbs. coconut flour
1 egg
1/2 tsp. ground cinamon
1/4 tsp. ground nutmeg
1/4 cup white sesame seeds
1/4 cup black sesame seeds (or sunflower seeds/white sesame seeds)
1 tbs. honey

Mix all ingredients in the bowl. Scoop the batter with a tea spoon and form flat biscuits. Put them on the baking sheet covered with a piece of baking paper.
Bake the bisquits in the 170-180 Celcium degrees oven for about 15-20 minutes or until lighty brown.
Remove bisquits from the oven and let them cool. Then enjoy!










4 comments:

  1. Tik atsidariau Jūsų blog'ą ir nustebau..kaip tik to ko reikia ir iš to ką namuose turiu. Liuks :)Bet šeimyna vis dar prašo kokosinio juoduko...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi Reginut, kaip šaunu dėl juoduko :D Man reik jį keptis ir... Bet kaip nerealiai, kad patapo šeimos numylėtiniu! :))
      Skanių lęšinių sausainėlių!

      Delete
  2. Negaliu patiketi ,kad avinzirniu sausainukams atsirado konkurentas!!!! Aciu Tau labai uz receptuka!!! Jis nuostabus!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jurgita B, prašom! Ir manau tikrai konkurentas. Drįsiu teigti, kad lęšiai lengviau pilvukui bus :)

      Delete