Scroll down for English
Seniai berašiau. Nėra kada. Tikra ta žodžio prasme. Nei gaminu,
nei kepu. Nors meluoju.. kepu kiaušinius, apkepu faršą su daržovėm, vakarienei
kalnus morkų prisitarkuoju... Judesys vyksta: darbas, treniruotės, namai,
miegas etc. Kaifuoju! Tik diena galėtų ilgesnė būti, arba bent netemti taip
anksti.. Po paskutinio įrašo kitą dieną gavau išsvajotą darbą svajonių
kompanijoj, kur galėsiu augti augti ir tiesiog mėgautis! Viskas keitės, po
kelių dienų pradėjau dirbti, antros savaitės antra diena, pradedu justi krūvį,
bet nieko, įsivažiuosiu. Sunkiausia išsėdėt ilgai, iš nemirksint beveik
praspoksoti į melejonus skaičių ir kompiuterio ekraną. Po darbo lekiu į savo
mylimas The Transformers treniruotes, kurias visiškai netikėtai
atradau persikrausčius į Londoną, kai važiavo stogas ir emocijos patrikusios
buvo... Nebėra kada liūdėt ar ''overthinkinimu'' užsiiminėti.
Artėja nemaloniausias, bet kartu ir labai
gražus laikas, kai visi skubam į namus, iš naujo pamėgstam arbatas, viską
gardinam cinamonu ar imbieru...
Kol dar rugpjūtis, pasigėrėkim žemai
kabančiomis žvaigždėmis rugpjūčio nakty, sustokim ir įkvėpkim šilto vakaro oro,
pasigrožėkim nokstančiais šermukšniais, žiogų svirpimu, rinkim saujomis
gervuoges pamiškėje, aplankykim draugus ir su jais kartu pašėliokim,
smaguriaukim, žaiskim, spjaudykim ir gaudykim!
Vaišinu kokosiniais sausainiais su šonine
ir svogūnais. Pirštus nusikąsti galima (Lietuvoje kepiau juos su burokėlių
piure, buvo nom nom noooooommmm ).
Reikės
iš Urban poser
2/3 puodelio (puodelis 236 ml) kokoso miltų
(kavamale pamaltos kokoso drožlės)
2-3 v.š. tirpinto sviesto
3 vidutinio dydžio kiaušiniai
1/2 puodelio moliūgo/morkos/saldžios bulvės piure
pusė puodelio smulkintų svogūnų laiškų
3-4 šoninės juostelės, susmulkintos kubeliais
1 a.š. citrinos sulčių arba acto
1/2 a.š. kepimo sodos
truputis druskos
Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Tešlą
palikite pastovėti 15 minučių.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, pajunkite orkaitę ir nustatykite 170 laipsnių tempearatūrą.
Šaukštu dėkite tešlos ant kepimo kepimo skardos.
Kepkite apie 15-20 minučių, arba kol gražiai pradės ruduoti. Palikite atvėsti pravertoje orkaitėje. Skanaukite su sviestu ar svogūnų džemu. Dings akimirksniu!
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, pajunkite orkaitę ir nustatykite 170 laipsnių tempearatūrą.
Šaukštu dėkite tešlos ant kepimo kepimo skardos.
Kepkite apie 15-20 minučių, arba kol gražiai pradės ruduoti. Palikite atvėsti pravertoje orkaitėje. Skanaukite su sviestu ar svogūnų džemu. Dings akimirksniu!
You will need
from Urban poser
1/2 cup coconut flour
3/4 teaspoon baking soda
A scant less then 1/2 teaspoon
salt
1/2 cup melted shortening /ghee or
mix with bacon fat
3 large eggs room temp is
best
1 tablespoon apple cider vinegar
1/2 cup butternut squash or
pumpkin purée. (Don't worry, you can't taste it)
1/4 cup chives or green onions
chopped or thinly sliced
3- 4 strips of bacon
Put all ingredients in a bowl and mix well. Leave the batter to stand
for 15 minutes.Put a sheet of parchment paper on a baking sheet, turn on the oven and
set to 170 Celcium degrees.Scoop the dough on a baking tray forming cookie like forms.Bake for about 15-20 minutes, or until nicely brown. Leave to cool in
opened oven. Indulge with butter or onion jam. It will disappear instantly!
Labas rytas :)
ReplyDeleteVakar kepiau „šoninukus“ – visai skanūs, bet labiau panėšėjo į kepsnelius nei į sausainius. Tas pats ir su burokėliniais keksiukais – byrėte byrėjo, labai sunkiai išlaikė formą. Gal derėtų dėti daugiau „miltų“? :)
Anonymous, na taip jie tikrai neturėjo būti traškūs, bet smagu, kad skanu buvo :)
ReplyDeleteO dėl birumo.. gal kaip tik ''miltų'' per daug įdėta buvo? Visada kepu dažniausiai iš akies berdama, ir daug miltų nereikia, kad drėgmę ''surištų'' ir nesausi pavyksta, ir formą išlaiko. Formelėse kepėt?
Ilgai "vaikščiojau aplink" šį receptą, vis nesiryžau išbandyti...šoninė ir kokoso riešutas...keistas derinys atrodė. Ir vieną dieną pasiryžau....ir nesigailiu :) šeimyna įvertino ir pritarė :)
ReplyDeletetešla šiek tiek skystoka gavosi, ant kepimo popieriaus kepti panašėjo į blynelius, o keksiuko formelėse - labai gražūs, putlūs....vienu žodžiu greit suvartoti buvo :). Dėkui už puikius receptus!
Tu nereali, Regina! Ačiū Tau!
DeleteO kiek gaunasi sausainukų? Galvoju iškart dvigubą porciją kepti. Beja, ar tinka sūdyta šoninė??
ReplyDeleteDovile, neatsimenu skaičiaus.. Iš tikro kokio didumo formuosi, tiek turėsi :) O dviguba porcija...na, greit išnyks :) Sūdyta šoninė niam niam !
Delete