2013-08-05

Šiltos žuvies salotos/ Warm salad with fish

(Scroll down for an English recipe)

Skaniausi patiekalai yra iš kelių ingredientų. O ką prikursi sau vienai? Tiesiog tingis.. atsidarai šaldytuvą, imi daržovę, greit sumedžioji galvoje, kokius prieskonius bersi, kokių nori šiandien (hmm gal cinamono ant cukinijos, o kopūstams truputėlį sumac... nesiderina?.. mano prieskoniai, kur noriu ten beriu, o ir bet tačiau taisyklių nėra ir negali būti). Skaniausia improvizacijos, o jei jos estetiškai patiektos netgi tik sau pačiai, V. sako, kad tada žymiai geriau, ir spardo man į sėdimąją ''Būk estetė!''. O tiesos žodžiuose esti gilios.

Labai svarbus etapas šitam patiekalui - supjaustyti daržoves kubeliais. Bus tarsi relaksacinė terapija. Tikrai - daržoves dailiai pjaustyti, tai pamiršti viską aplinkui, atsijungt nuo išorinio pasaulio. O viskas kitkas recepte paprasta.

1 saldi bulvė
3-4 vidutinės morkos
1/2 svogūno
1-2 rūkytos žuvies (skumbrės, silkės, kitokios turimos) filė
3-4 saulėje džiovinti pomidorai
šaukštas kokoso aliejaus, ar sviesto ghee

prieskoniai: sumac, džiovintų dilgėlių, džiovintų čiobrelių, šviežių/džiovintų krapų, truputėlis kario, juodųjų pipirų (naudokite, ką mėgstate su daržovėmis)


Svogūnus susmulkinkite, pakepkite riebaluose ant vidutinės ugnies, kol gražiai apkeps.
Kol kepa svogūnai, susipjaustykite daržoves. Kubeliais! Trikampiukai netiks :)
Į svogūnus suberkite daržoves, šliūkštelkit truputėlį vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite viską, kol daržovės suminkštės. Pabarstykite mėgiamais prieskoniais, druska, pipirais bei smulkintais saulėje džiovintais pomidorais.
Pasiruoškite žuvies filę- supjaustykite gabalėliais.
Kaip ir viskas. Dėkite dubenėlin daržovių, uždėkite žuvies gabalėliais ir skanaukite.



To be honest the most delicious dishes are of a few ingredients. What could you create when you baking/cooking just for yourself? Lazy feeling .. open the fridge, stare at the veggies you have, grab one or some, think of what spices you wanna use today (hmm maybe cinnamon on a courgette and a little sumac  ... doesn't sound goot together? .. my spices, and I use where I want, and there are no rules what to use with what). Improvisations are the best things in the kitchen, especially if they are aesthetically served, even just for yourself. V. kicks my butt and tells '' Be an esthete!'' and eat not only delicious but beautiful served food. Even for yourself! And here lies the truth in those words.

A very important step upon this dish - cut vegetables into cubes. It's a must. Cutting veggies into some shapes are so relaxing so do not skip this step in this very simple dish.

1 sweet potato
3-4 medium carrots
1/2 onion
1-2 of smoked fish (mackerel, herring, other available) fillets
3-4 sun-dried tomatoes
a tablespoon of coconut oil, ghee or butter

spices: sumac, dried nettle, dried thyme, fresh / dried dill, a little bit of curry, black pepper (use what you like with vegetables)

Chop the onions, fry them in fat over medium heat until nicely brown.
While onions is baking, cut the veggies. Into cubes! Triangles do not work here.
Add the vegetables into the sauteed onions, then pour a little bit of water, cover the pan with a lid and saute everything until the vegetables are tender. Sprinkle favorite type of spices, salt, pepper and chopped sun-dried tomatoes on everything, leave some minutes to cook.
Prepare fish fillets while veggies are cooking. Cut fillets into pieces.
Sounds that is everything ready. Place  some scoops of veggies into a bowl, add pieces of fish and indulge in warm simple dish.


2 comments:

  1. Aš tokį pat dubenėlį turiu, tik violetinį :D Ir labai džiugu, kad tu estetė :D Juk ir valgyti skaniau pasidaro, tiesa? :D
    Man tavo fotikas patinka, gražus spalvų šviesos balansas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kaip ačiū :)) Violetinis ir yra čia! :))
      Lauke fotografuota po raudonu skėčiu, tad spalvos įdomios buvo! :)

      Delete