2011-11-15

Sekmadienio pusryčių sausainiai

Jei kepu, tai kepu keistumus kitų akimis. Cha, o kam kept tai, ko pilna visur :) Šie sausainukai labai greit pagaminami (kaip ir dauguma 'avižinio tipo' sausainukų) ir dar greičiau juos norisi valgyt, valgyt, valgyt...

Reikės:
50  gr iš vakaro užmerktų grikių (užpilti tiek vandens, kad ryte nebūtų, ką nupilti)
1/4 stiklinės kokosų miltų
saujelė kokoso drožlių
1 v.š. šaukštas sėmenų
1 v.š. sezamo sėklų
1 labai labai prinokęs bananas
saujelė išmirkytų ir susmulkintų datulių ar abrikosų
1/4 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. medaus (arba cukraus; ragauti masę ir cukrinti tiek, kiek mėgstat saldumo)
1 kiaušinis (įkūlus kiaušinį nustoti ragauti sausainių masę :))
galima įpilti šaukštą neutralaus skonio aliejaus, nors ir labai tiktų nerafinuotas saulėgrąžų, ar linų sėmenų aliejus (pagal galimybes)
avižinių dribsnių beriame tiek, kad masė gautųsi patogi pakabinti šaukšteliu ir tekštelti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos :)
1 a.š. meduolių prieskonių ir cinamono

Gaminimo eigos nėra, nes viskas tiesiog labai paprasta. Beriame produktus į indą ir viską maišome. Masė neturi būti biri, ji tiesiog tokia šlapoka, ir patogi kabinti šaukšteliu. Kabinam ir dedam į kepimui paruoštą formą. Kepame, kol apskrunda ir plius 5 minutes 180-200 laipsnių temperatūroje. Siūlau vis žvilgterti, ir neperskrudinti. Išjungus orkaitę, palikti dar sausainukus joje pailsėti (sausainukų viduje dar vyks kepimo procesas).




Komentarai:
- bananą naudoju vietoj sviesto ar kitokių riebalų. Be to, saldus prinokęs bananas atstoja saldiklius (cukrų, medų)
- kokosų miltus galima keisti paprasčiausiais maltais riešutais agal pomėgius, ar dėti daugiau kokoso drožlių
- džiovinti vaisiai, sėklos - pagal pomėgius
- medus/cukrus pagal saldumo mėgimą; galima berti šokolado gabalėlių
- galima pilti įvairių skonių esencijų ar tirpios kavos granulių norimam aromatui, skoniui
- prieskonius galima dėti taip pat savo nuožiūra: ar tai daugiau cinamono, ar daugiau meduolių prieskonių, ar nei to, nei to
- bananą galima keisti obuoliene, moliūgiene. Tik atitinkamai pasireguliuoti saldiklių kiekį, ir gali tekti berti daugiau avižinių dribsnių
- tokie sausainiai yra vieta kūrybinėms variacijoms pagal spintelių turinį, fantaziją, pomėgius, norėjimą eksperimentuoti

Tiesiog man, mėgstančiai, kai traška tarp dantų, perfect! :)
Labai skanaus!


No comments:

Post a Comment