2012-06-02

Lašišų kepsniukai su daržovėm

Paprasta labai susiversti tuno ar lašišos skardinę į salotas ir taip valgyti vakarienę ar pietus. Bet kitąsyk žiūrėk, nori kažko žuviško, bet ir šilto. Šviežios žuvies nėra namie, arba 'ops pamiršau išimt iš kameros', bet akyse pasipainioja konservų dėžutė... Taip taip tai nėra geriausias variantas valgyti konservuotą maistą, kaip ir nėra gerai valgyti daug tam tikros žuvies dėl joje besikaupiančių sunkiųjų metalų. Vis tik, tokios užterštos žuvys, kai jose aptinkama kiekiai metalų, kenkiančių žmogaus sveikatai, manau ne taip ir lengvai papuola į rinką. Kad ir kokia biurokratija ar korupcija būtų, bent dalinai įvairios institucijos atlieka savo darbą (naiviai bent kažkuo tikėt reikia). Reikia skaityt etiketes, rinktis jau išmėgintą produkciją, ir pamėginti pasidaryti iš konservų sveikų skanių žuvies kepsniukų.



15 kepsniukų (priklauso nuo formuojamo dydžio) naudojau:
1 (apie 220 gr) skardinė lašišos savo sultyse
3 kiaušiniai
1 jauna cukinija, sutarkuota
1 puodelis moliūgo, bulvės arba morkų (naudojau moliūgą), smulkintas kubeliais
1 svogūnas, smulkintas
kelios skiltelės česnako, smulkintos
4-5 v.š. migdolų miltų/sojos miltų/speltos miltų (pasirinktinai)
prieskonių pagal pomėgį (naudojau žuvies prieskonius, kurių sudėty svogūnas, krapai, mėta, česnakas)
druskos, pipirų, truputis aitriosios paprikos miltelių
sauja petražolių, smulkintų
papildomai įdėjau kelis gabaliukus rūkytos lašišos atraižų (labai tiko!)
kokosų aliejaus kepimui







Viskas labai paprasta: dideliame dubeny sumaišom ingredientus ir paliekam 10-iai minučių susimaišyti skoniams ir pabrinkti. Įkaitinam keptuvę su aliejumi, ir dedame šaukštu kepsniukų masės. Kepame, kol gražiai apskrunda kraščiukai ir viršutinė kepsniuko dalis nebėra skysta, tada mentele apverčiame kepsniuką ir apkepame iš kitos pusės. Dedame ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalai (kepant su kokoso aliejumi, riebalų pertekliaus nebus per daug). Skanaujam su šviežių daržovių salotomis, jogurtiniu padažu ar mėgiamais priedais. Man jie šalti buvo netgi skanesni...


P.S. pirmi kepsniukai buvo labai birūs, įmušiau papildomai kiaušinį (pradžioje tebuvau kūlusi du kiaušinius, pasiteisino vis tik su trim..)
Skanu, lengva skrandžiui ir maistinga!

7 comments:

  1. Įdomu, kaip iškeptų orkaitėje sausai? mat vengiu kepti visokius kepsiukus keptuvėje su tiek aliejaus ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apgaulingai nuotraukoj atrodo :) Aš pati kepu l.retai keptuvėje (bent sau), o ten nuo daržovių atsiradęs vanduo (tikrai tiek aliejaus būtų baisu!).
      O keksiukų formelėse, žinoma, iškeptų; ne formelėsė - per skysta masė.

      Delete
  2. O aš kaip tyčia turiu tik rukytos lašišos, kurią reikia sunaudoti ir tuno skardinę..:D kaži eksperimentuoti ar ne, dabar galvoju :)

    ReplyDelete
  3. Rūkytą lašišą sunaudojau į sriubą-troškinį, kurio dar neįkėliau į blog'ą. Labai tiko ir patiko..

    ReplyDelete
  4. Lauksim tadu :)

    ReplyDelete
  5. O, net seilės susikaupė, kaip skaniai atrodo. Aš kai taip nemėgstu su žuvimi terliotis, o Omega-3 rūgščių organizmui reikia, šitie kepsniukai visai gera išeitis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip skanu žuvis, Voriuk :) Ir keptuvėje ten tikrai ne riebalų toks kiekis, o skystimas nuo daržovių :)

      Delete