2012-06-22

Pina Colada ledai (du variantai)

Kokosas yra mano bičiulis virtuvėje. Šį kartą panaudojau kokoso pieną bei truputį kokoso drožlių puikiems gaiviems bei sveikiems ledams. Nereikia jokių pieniškų produktų nei kiaušinių, o reikia poros ingredientų.


Beveik 1 litrui ledų:
indelis (400 ml) kokosų pieno
400 gramų šaldyto arba šviežio ananaso
1 a.š. skysto medaus (nebūtinai)
2 v.š. kokoso drožlių
4 Spirulina tabletės (sutrintos iki miltelių) (arba 1 a.š. Spirulina miltelių)*


1. Kibirėlyje ar gilesniame indelyje, kuriame įprastai blenderiuojame, sudedame ananasą ir jį sublenderiuojame iki vientisos masės.
2. Supilame kokosų pieną, ir viską vėl su blenderiu sumalame, kol susimaišo į vienalytę masę. Paragaujame. Jei trūksta skonio receptoriams saldumo, įlašiname medaus.
3. 3/4 kokosų-ananaso masės supyliau į šaldymui tinkamą indelį ir padėjau į šaldymo kamerą porai valandų. 4. Į likusią 1/4 būsimų ledų masės subėriau Spirulina miltelius ir kokoso drožles. Gerai išmaišiau. Iš pradžių matėsi Spirulina kristalėliai ir ledų masė nenusidažė vientisa spalva. Taip turi būti. Po to kai įdėsite į kamerą, spirulinos milteliai sudrėks galiausiai ir paskleis savo spalvą. Skonio ledai nepakeitė dėl spirulinos miltelių, netgi žaliasis variantas skaniau valgėsi (hehe jis ir sveikesnis dėl spirulinos teikiamų mineralų, vitaminų ir kitokių pliusų:)) Masę dedame taip pat į šaldymo kamerą porai valandų.
5. Po poros valandų išimame dėžutes su ledais ir permaišome šaukštu/šakute ar blenderiu viską, kad suskiltų ledo kristalėliai. Vėl dedame į kamerą. Galima žaisti permaišant dar kelis kartus, bet jei neatsiminsit, nieko nenutiks, ledų skonis nuo to nesuprastės. Ledai vis tiek bus šalti :)


P.S. vietoje ananaso iš tiesų galima naudoti kokius tik norit vaisius. Puikius ledus pagamino IRRI - ypač dabar kai prasideda braškių sezonas.
P.S.2. Kokoso pieną galima pasigaminti ir namie. Nuoroda angliška (su paveiksliukais)

* Spirulina yra natūralus gamtos stebuklas, vienas iš vadinamųjų supermaistų (angl. Superfoods). Plačiau apie jį tikrai galima rasti informacijos netgi lietuvių kalba, nes tai paplitęs dumblis (taip taip) tablečių, miltelių forma, vartojamas imunitetui stiprinti, imunitetui papildyti natūraliomis medžiagomis, mineralais, baltymais (vienas natūraliausių gamtoje sutinkamų visaverčių baltymų šaltinių), geležimi (aktualu moterims! sportuojantiems! vegetarams, veganams!); aktualus visiems be išimčių. 
Sako, milteliai nėra malonus reikalas gerti, tad, kad nereiktų 'priklintis' begeriant, pasirinkau tabletes ir tikrai jos bus nuolatinės mūsų pusryčių palydovės (na taip pasisemi saujelę ir murkt :) vos ne antrieji pusryčiai :)) 

Būkit sveiki ir nesušalkit!

14 comments:

  1. psio, rytoj lekiu pirkti Spirulinos. beprotiškai užsimaniau spirulininių ledų... Taigi, vyras jau informuotas, tad nebus kur trauktis :DDD labai gardžiai atrodo tavieji ledai !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vakar tryniau tabletes ir galvojau bus dumblo skonio ledai, nes tabletės turi vis tiek tą poskonį.. Bet matyt kokosas, anananas padarė savo - sveiki, gaivūs ir nedumblini :) Žalia spalva įdomi, bet ne tokia 'švari' kaip avokadinių ledų :)) (eilėje jie kada ir.. )

      Delete
  2. beje, čia tu naudojai sutrintą Spirulinos tabletę? ar jos natūralius miltelius?

    ReplyDelete
  3. cha, neįsiskaičiau atidžiai recepto... jap, tabletės. Ryt bus žaliųjų ledų ir mano šaldiklyje :DDD

    ReplyDelete
  4. IRRI, ar yra šaldiklyje šiandien žalių ledų? :)
    Pas mane šaldytuve kai kas pagal Tavo idėją (nes pakoreguota pagal mane truputuką :)) vėsta, bus kepama lauktuvėms skraidinti :) Prakaitas muš, ar patiks kitiems, nes žinau, kad man viskas patinka :)

    ReplyDelete
  5. Cha, tik šiandien gavau spirulinos, tai vakare bus ledai ( kokoso pineo pamiršau prigriebti) bet pačią spirliną jau paragavau, tiesiog išgėrėme su vyru vandeniu sumaišę- niu visai geriamas dalykas, ne toks jau bjaurus kaip nupasakojo ;) Va meškauogių arbatos tai negaliu gerti- ten tai fui,,o spirulina ( ypač kai neuostai) visai normoje ;) Ledu gaminsiu vakare :) Beje, gavau info, kad spirlinos geriau neapdoroti termiškai ( nei kaitinant, nei šaldant...) tada ji praranda savo gerasias savybes... taigi dabar tikrinu šią info...

    ReplyDelete
  6. Na manau vienkartinai tai ir mėginau padaryti su ledais, o aš tabletytes geriu laiminga :)

    ReplyDelete
  7. na, panašu, kad galima spiruliną šaldyti ir naudoti šiltų patiekalų gamyboje iki 40C. O dar kitur radau, kad verdant ar kt. apdorojant spirulinos antioksidacinės ir kt. savybės nepakinta. Žodžiu, tikėk, kuo nori :)) Taigi, gaminam ir nesukam sau galvos- vistiek tai super duper dalykas ania? ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tai va, kiek žmonių tiek teorijų :) gyvenam tokiam amžiuj, tad intuicija ir tenka vadovautis bei savo organizmu :)

      Delete
  8. O, kaip dailiai atrodo :) Neperskaičiusi recepto galvojau, kad tie žalieji bus pistacijų ledai, bet pasirodo visai ne. Prisipažinsiu, spirulinos niekad gyvenime neteko nei matyti, nei ragauti, bet skaičiau, kad nemažai veganų naudoja kaip B vitamino šaltinį :) Įdomu, kaip spirulina įsikomponuoja į patiekalus ir glotnučius. Gal reiks kada pabandyti pačiai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geriu Spiruliną dėl joje esančių baltymų, geležies, natūralių visokių gėrių :)

      Delete
  9. Yra toks dalykas, kaip spirulina meduje. Būtinai išbandykit, jei tik nesat pastarajam alergiški. Pats geriausiais pasisavinimas ir dar, beje, skanu. Sėkmės!

    http://www.spila.lt/19

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aura, žinau žinau apie šį gėrį. Ačiū :)

      Delete