Itin paprastas ir skanus užkandis šeštadieniui. Ypač populiarus turėtų būti šiltais (vėsiais?) vasaros vakarais prie alaus (kas vartoja..), ar tiesiog šiaip norint kažko pikantiško... Nepagalvotumėt, kad valgot svogūnus.. Manau daugelis yra valgęs svogūnų žiedus, bet mirkytus tešloje, virtus/keptus aliejuje.
Siūlau žymiai sveikesnį variantą, kuriuo nenusivils net vyriška giminė..
Reikės:
2 didelių svogūnų, supjaustytų žiedais
1 puodelis pasukų/kefyro/riešutų pieno
prieskonių: Provanso žolelių prieskonių; rūkytos paprikos miltelių, ciberžolės miltelių, česnako miltelių, druskos, pipirų
1 puodelis maltų riešutų (naudojau maltus iki miltų žemės riešutus; tinka visokių riešutų miltai; tinka džiūvėsėliai, sėlėnos)
Svogūnų žiedus pamerkiam į pasukas/kefyrą/etc. porai valandų.
Riešutų miltus sumaišom su norimais prieskoniais.
Imam svogūno žiedą iš pasukų ir merkiam į riešutų mišinį, apvoliojam gerai, kad apliptų tiek žiedelio išorė, tiek vidus. Pasukų, kuriose mirko svogūnai, neišpilkite. Jos tinka padažui svogūnų žiedeliams, arba kitam patiekalui.
Dedame žiedelius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol gražiai apskrunda. Patiekiam iš karto.
Skanaus!
Reiks išbandyt :) naują fotoaparatą įsigijai? šaunios nuotraukos:}
ReplyDeleteTaip matosi :D? Ačiū ;)
DeleteIšbandyk :) patiks! :) net aš paradoksu išvadinau, kad sukirtau du svogūnus, jog ausys linko, kai jų tokiais kiekiais nevalgau (žalių iš vis neeee).
Koks tobulas tobulas užkandis! Aš svogūnų irgi žalių ne per daugiausiai valgau, tad čia puiki idėja!
ReplyDeleteNa na, koks fotoaparatas ir kaip jis tau? Ar džiaugiesi? :)
Voriuk, žinok tikrai buvo skanumėlis! Na, net liepiau kai kam nebepirkt parduotuvinio š, kai tokį gėrį namie galima padaryti ir tegul kerta su alumi :)
DeleteCanon EOS 600 :) Jaaaaa :)) Dabar tik vaikai, mokytis mokytis ir mokytis! :)
Naujas fotoaparatas! Gražios nuotraukos, tikrai didelis skirtumas.
ReplyDeleteO kai įsigyji naują žaisliuką, tai ir mokytis daug maloniau :))
Ačiū! mokysimės būtinai daug maloniau! :)
DeleteLabai skaniai atrodo, išbandysiu:)
ReplyDeleteOdeta, skaniai akimirksniu dingo :) [Vyriška nuomonė buvo, kad prie alaus aštresnių norėtųsi ir sūriau :)]
Delete