2012-08-17

Avinžirnių užkandis




Reikės:
2 puodelių virtų avinžirnių, nusausintų (tinka konservuoti, bet juos prieš naudojimą nuplauti ir nusausinti- leisti nuvarvėti vandeniui)
2 v.š. medaus
1 a.š. malto cinamono ir malto muskato (bendras kiekis)

Įkaitiname keptuvę ir joje išlydom medų, suberiam prieskonius. Kai medus išsilydo, suberiame sausus avinžirnius, gerai išmaišome, kad avinžirniai pasidengtų medumi bei prieskoniais. Kepame keptuvėje tol, kol keptuvė liks sausa. Nepamirštam maišyti, kol kepame. Skanaujame iš karto, arba leidžiame atvėsti.




P.S. Puiki alternatyva riešutams. Be to, galimos begalės variacijų: medus - cinamonas - imbieras, medus - sezamo sėklos, medus - čili milteliai, medus - druska, fermentinis sūris bei kmynai, ir t.t. 

Neliko iš karto ... vyriškam skoniui labai tiko :) 

9 comments:

  1. O sita uzkandi tai izbandysiu butinai, kazkada kepiau vistiena su cinamonu ir avinzirniais, tai tas avinzirniu ir cinamono derinys man labai patiko!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tikrai verta :) susivalgo nepajaučiant ir sveika bei skanu :) alternatyva riešutams, nors ir riešutai gėris :)

      Delete
  2. Aš kelis (na, gal ir daugiau) mėgiamiausius blogus duriu RSSreader'yje savo mažulyčiame iPod'e išsisaugojusi, tai kasvakar atsigulusi patikrinu, kad ko svarbaus nepraleisčiau. Labai nesveika vakare pamatyti, kad keistaipaprasta parašė naują įrašą, nes po to nebegaliu užmigti ir galvoju, kad reikia ką nors panašaus pasidaryti. Ir greitai! Nes labai noriu! :D
    Aš dabar kai pamatau kur nors receptą su avinžirniais, visad pagalvoju, kad reikia tau parodyti. Bet pilnai suprantu tavo meilę jiems :) O esi ragavus avinžirnių iš skardinės? Kuo jie skiriasi nuo mano išsivirtųjų? Sūresni? Nes Lietuvoj, kaip žinia, nėra tokių, tai man smalsu, kas ten kitaip :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ačiū, Voriuk :) Prieš miegą blogai telefoną (aš ir jau tokį turiu, kur galiu prieš miegą viską prachekinti :D) ar kt priemonę naudoti maisto blogams skaityti :D
      Avinžirnius iš 'skarbonkės' taip esu vartojus ir naudoju: jie labiau patižę, bet ne tokie sausi kaip savo virimo, aišku padruskinti, bet perplauni prieš kažką darydamas. Na kaip konservuojamos pupelės, taip ir jie... Tikrai nėra Maximoj 'skanrbonkių' skyriuj?

      Mhm man avinžirniai patinka, jie man angliavandenių šaltinis puikus :)

      Delete
    2. Rimi tikrai turi avinžirnių skardinėse :)

      Delete
    3. Aš tikiu, kad konservuotų produktų skyriuose turėtų būti avinžirnių. Lietuvoje jau ir populiarėja vis įdomesnių variantų, plečiasi asortimentai :)

      Delete
  3. I just love this chickpea snack! I have to try your recipe :)

    Hugs <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep I am fanatic about chick peas - i do everything with them - sweets, savory things :) Oh it is my bread and dessert together :) Hugs

      Delete
  4. Labai skanu mmm :)

    ReplyDelete