2013-02-21

Įdarytos paprikos


Kažkaip keistai jaučiuosi: lyg valgom kas dieną, bet jaučiuosi, jog įgūdžius prarandu, lyg negaminčiau... kažkaip keistai... kai namie tik prasilenki su žmonėm, kiekvienas individualiai arba valgo, arba nevalgo, tad susimeti dubenėlin salotų, visokių priedų ir apsivalgai.. gal dėl to jaučiuos, lyg negaminanti. Dar tie orai... vasario mėnuo čia būna pavasariškas, snieguolės jau beveik nužydėt baigia, bet saulės mažai mažai, tad marazmas makaulėje ir chroniškas stresas vis aplanko. Kai aplanko tada nei bėk, nei rėk.. labiau man gaunas žliumbk. Et tos globalios problemos..kaip kad n kursinių, kurių pusės neįkertu. Veidas-delnas tiesiog (past. facepalm angl.) tapo mano aktyviausia veikla kaip sakau. Tačiau sakoma, nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Tai aš vis laukiu ir lauksiu to gero, nes dabar tik baigiu plaučius sudegint bekosėdama, antibiotikų kursą sugėriau dėl infekcijos vėlgi netikėtos... užtai viskas, stop sakau stresui. Visiškai drūtas žmogus esu, nesirgdavau čia tuo kaušišku škotišku oru, bet visiškai rimtai teigiu ir tikiu, kad stresas nepastebint gali nualinti imuninę sistemą. Valerijonai paruošti, tad murksiu kaip katė :) 
Pietus vis tiek šiandien ruošiau, ir išdidžiai sakiau ''Hehe nepamiršau kaip gaminti ir gaminu''. Labai paprastas variantas, kuris buvo įvertintas.


Tiesa, juk buvau kepėjėlė, o dabar apstojęs tas reikalas, arba tiesiog pasigaminu tai, kas dingsta labai greitai ir nėra kuom dalintis. Paprasčiausią kokoso kremą susimaišau su kakava, riešutais, sėklytėm ir lapnoju susišaldžius kameroj. Bet pažadu bus bus tikrai bus, nes planų yra, o ir orai šiltėja, virtuvėj įmanoma išbūti bus. Kai orai atšyla aš virtuvėj gyvenu... 


Reikės:
šaltinis: pasąmonė

5 paprikų/saldžiųjų pipirų
200 gr kiaulienos raumens/vištienos filė/ar vakarykščių kotletų/faršo
1/2 svogūno
3-5 brokolio šakelės
3-5 žiedinio kopūsto šakelės
1  morka (trumpavaisio agurko didumo)
druska, pipirai, naudojau biryani patiekalui skirtus prieskonius (jų sudėtis: kalendra, kardamonas, cinamonas, malti lauro lapai, svogūnai, mėta, pipirai, gvazdikėliai, česnakas, imbieras... Tad dėkite šių prieskonių pagal pomėgį) 
2 v.š. kokoso aliejaus/ghee sviesto ar kt. jūsų naudojamo aliejaus

troškinimui: 3 v.š. pomidorų pastos
smulkinta česnako skiltelė/milteliai arba česnakų pastos pagal pomėgį
indelis pomidorų savo sultyse, arba stiklinė pomidorų sulčių
2 v.š. grietinės (nebūtina)


1. Troškinimui skirtus produktus supilkite, suberkite į puodą.
2. Išvalykite iš pipirų sėklas, nupjovę pipiro viršų, kur yra kotelis.
3. Mėsytę supjaustykite spirgučių didumo gabalėliais. Susmulkinkite svogūną, sutarkuokite burokine tarka daržoves.
4. Įkaitinkite keptuvę su 2 v.š. riebalų ir sudėkite kepti svogūną. Kai svogūnas apkeps, sudėkite apkepti tarkuotas daržoves. Paprieskoniuokite. Sudėkite mėsytę/ar faršą/ar susmulkinkite vakarykščius 3-4 kotletus.
5. Viską patroškinkite, kol išgaruos atsiradęs skystis. Troškinu ant vidutinės ugnies po dangčiu.
6. Patroškintas daržoves šaukšteliu kimškite į nusėklintus pipirus vis paspausdami, kad daug įdaro įtilptų. Prikimštus pipirus dėkite į puodą.
7. Troškinkite paprikas puode ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Pipirai turėtų šiek tiek pakeisti spalvą bei susiraukšlėti. Atsikąskite kampą, gal jums paprika pasirodys per traški, neišvirus, patroškinkite tada ilgėliau. 
8. Patiekite iš karto su troškintomis daržovėmis, ar žaliomis salotomis. Galite pabarstyti paprikų viršų tarkuotu sūriu prieš patiekdami.


P.S. į pipirus galite kimšti įvairias kruopas, maišytas su daržovėmis, džiovintais vaisiais, daryti su mėsa, be mėsos, sūriu ir pan. Variantų begalės, o taip sunaudoti pipirus visai smagu, kai jie baigia numirti nesulaukdami puodo ar keptuvės.


Skanaus! 
Parašykit savo variantus, kokius mėgstate ir gal kažką kito įdarinėjat (apart bulvių). 


4 comments:

  1. Geras šaltinis, man patinka jis :D aš tai paprikas tik jautiena esu įdarius. Nieko, bet kažkaip mieliau baklažaną ar cukiniją imčiau :)
    Pas jus žibučių jau yra? Pas mus tai ledas auga ir žydi. Smagu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasąmonės galios :)
      Taip jautiena ir gerai. Cukinijų laiveliai gerai, baklažano įdarius nesu, tik skritulėliais kepus, o dar moliūgiukai skanu įdaryti.
      Žibučių... net LT ne visur jų būna.. čia tik mačiau snieguolių, bet greitai prasidės narzicų pievos :) Eisiu pasipešt, kad pasimerkčiau :) Taip dar tamsu, bet rytai jau šviesėja kaip!

      Delete
  2. Ar galima toki varianta orkaitej iskepti? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, į stiklinį indą dėki, su dangčiu būtų geriau, tada išsitroškins gerai. Kokias 20-30 minučių manau.

      Delete