2011-11-19

Naktiniai bumbuliukai

Kada gi įkvėpimas ir kūrybinis polėkis aplanko jei ne labai labai sutemus. O man kūryba vis tik pasireiškia tik virtuvėje. Mėgstuuu!
Šiandien sumeistrauti skanūs be galo bumbuliukai sausainukai. Nenustebkit, kad tarp į sudėtį įeinančių dalykėlių, pamatysite daržoves. Na mano receptuose tai įprasta ;) Būkit smalsūs ir drąsūs ir išmėginkit, o jei nepatiks, grįžkit į miltuotą kelią :)

Reikės:
1 puodelio avižinių dribsnių, sumaltų (man pasitarnauja paprastutėlis blenderis, bet kas turit virtuvės kombainą... tada jums pavydžiu)
1 puodelio virtų ir su bulvių grūstuve sutrintų morkų (sutrintas truputį nuspausti tiesiog ranka, kad nubėgtų nereikalingas vandenukas)
 2 puodelių kokoso miltų (originaliame recepte naudojami migdolų miltai)
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. linų sėmenų (nebūtina)
2-4 v.š. medaus (reguliuotis, kokį saldumą mėgstat)
2 v.š. aliejaus (naudojau alyvuogių aliejų; originaliame recepte naudojamas kokosų aliejus) (aliejus reikalingas dėl morkose esančio A vitamino pasisavinimo)
apvoliojimui: smulkintų riešutų/sezamo sėklų/kokoso miltų

Viską inde sumaišome, formuojame rutuliukus bumbuliukus gerai paspausdami delne, apvoliojame kokoso miltuose ar riešutuose, ar sezamo sėklose. Kepame 30 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. Iškeptus, paliekame 15 minučių orkaitėje. Ištraukiame, atvėsiname galutinai ir dedame likusius po paragavimo bumbulkiukus į šaldytuvą ir pamirštame kokioms porai valandų ar tiesiog per naktį.






 Skanaus!
P.S. bumbuliukai dar netgi skanesni kitą ar dar kitą dieną... Pasaka..atskleidžia kokosas savo skanumą...
Šaltinis: Power balls

12 comments:

  1. Mėgstu visokius tokius sveikuoliškus skanėstus, ir šie patiktų neabejoju :)) Žinok rašaus, ir bandysiu :)) ačiū!

    ReplyDelete
  2. Patiks, ypač, jei šioks toks pamišimas dėl kokoso yra :) Prašom! Būtinai papasakok, kaip pavyko.

    ReplyDelete
  3. Laba diena! Dabar kepu, ir kokosas is isores labai smarkiai ruduoja, nors dar liko 15 min. kepti :// Ka patartumet? :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, pridenk folija, sumažink temperatūrą ;)

      Delete
  4. Nezinau, gal kazka ne taip padariau, bet nelabai gavosi :( riebus tokie.. ir suskilinejo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kodėl riebūs? Kiek aliejaus pripylėt, ar kuom užriebinot? Nes tikrai nėra, kam čia nesigauti :) Na gal visko pasitaiko..

      Delete
  5. As viena puodeli migdolu miltu dejau, tai turbut jie cia man viska ir sugadino:/ Ne kokosas jauciasi, o riesutai :D
    Aliejaus du saukstus dejau, kaip ir parasyta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na neturėjo tas riebalas jaustis iš tiesų.. gal šiandien kitokio skonio? Aš visada su kokosu kepu, na pasaka su juo, ypač pastovėję sausainukai :) Kas kepė, tai naudodavo kokosą (su blenderiu pasmulkinti iki norimo smulkumo). Rekomenduoju.

      Delete
  6. As dejau viena puodeli kokoso miltu, viena riesutu miltu. Turbut reikes pameginti be tu riesutu miltu. Is tikruju siandien net neragau, nes jau vakar man nelabai patiko:)) Reikia turbut pabandyti! Gal pastoveje skanesni!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tikrai keista, kodėl taip nekas buvo.. Paragaukit šiandien (arba ryt jau :)), manau tikrai neturi būti taip blogai :)

      Delete
  7. Pabandžiau šiandien, ir kad iš panelių ten rašė, kad riebiai gavos, tai tikrai nesuprantu kurioj vietoj atranda tą riebaliuką :D Labai skanūs!!! Ačiū už nuostabią idėją;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ačiū, kad pasidalinai įspūdžiais ;) Tikrai sausainukai nė per kurią vietą nėra riebūs, aliejus net nebūtinas. Daug morkų, kokoso, avižų ir jau paprasti užkandukai paruošti. Labai mėgstam juos! Skaniai suvalgyti ir dar kartoti, kas kartą vis įdedant kitokių ingredientų!

      Delete