2012-01-03

Kakavos triufeliai Rūtai

Nesuklysi, jei liūdnam draugui ar artimui pasiūlysi dieviško skonio, turtingo šokoladu, paprastai tariant, saldainį. Triufeliai  - šokoladainiai, o ne saldainiai. Taip jie saldūs, bet gali būti ir sūrūs (mačiau plinta triufelių su (angl.) bacon manija. Gražiai įpakuoti triufeliai gali būti pačia nuostabiausia rankų darbo dovana tiek Kalėdoms, gimtadieniams, netgi vestuvių ir jubiliejų proga. Parduotuviniai triufeliai jau varo iš proto, kai pajunti šėlstantį šokolado tirpimą burnoje, kai liežuvis pajunta kartumą, susimaišiusį su saldumu... Jei parduotuvėse pardavinėjami triufeliai atima žadą, ką bekalbėt apie namuose gamintus, kai savo rankomis minkštą šokoladinę masę verti rutuliukais, apvolioji įvairiausiuose riešutuose, kakavoje ar spalvotuose cukriniuose pabarstukuose... Argi ne terapija gaminti tokius saldėsius? Dar didesnė terapija gaminat ragauti...


Šį kartą siūlau labai lengvai pagaminamus kakavinius triufelius. Kakavą būtina naudoti tą tamsiai kaštoninę, kurios riebumas 23 proc. (aš tokią perku Kauno urmo bazėse prieskonių skyreliuose), nes ji tikro šokolado skonio.



Reikės:
pagal PTITChef
0,5 puodelio (120 ml) nesaldintos kakavos miltelių
3 v.š. cukraus
150 gr. tepamo sūrelio be priedų (riebumą rinktis pagal pomėgius) (Philadelphia)
keli lašai migdolų esencijos
kokoso drožlių/smulintų riešutų/kakavos miltelių apvoliojimui
[kadangi tai puikus užkandis sportuojančiam žmogui, bėriau papildomai baltymų miltelių 2 kaušelius - skonio nei kiek nepakeičia, jei milteliai neutralūs!]

Visus ingredientus sumaišome (bandžiau mikseriu viską plaktelti dubenėly... kad apsitraukė virtuvė kakavos debesiu... pati likau visa suodina... vat bus man nenaudot aukšto indo...:))). Galiausiai viską suminkiau rankomis, nuo kurių be galo skanu nuvalgyti likučius... Mažu šaukšteliu kabinti masę ir formuoti rutuliukus, kuriuos apvolioti ar kokoso drožlėse, ar riešutuose, ir pan. Skanu valgyti iš karto, nors triufeliukai pominkščiai, bet galima įdėti į šaldytuvą, kur triufeliai sustings, ir bus patvaresni bei skonis taps dar labiau šokoladiškesnis.



Nenusikąskit pirštų! Skanaus! ;)

6 comments:

  1. Papasakok plačiau, kaip vadinasi ta kakava? gal gali tiksliau pasakyt, kurioj vietoj urmo bazėse perki?;) ačiū

    ReplyDelete
  2. Ineta, bazėse ar tik nebus 12 sandėlys vakarų rampos... ten yra skyrius kur prieskoniai vienoje pusėje, o kitoje pusėje sausainiai...Man rodos kakava taip ir vadinas 'Kakavos milteliai' (šalia būna šviesi kakava, tai ta paprasta..netinka..)(o lentyna, kurioje kakava padėta žemiau akių lygio :D ), o tamsioji yra grynai tamsios kaštoninės spalvos, ir didelis pakelis kainuoja, bijau sumeluot, 6,90 Lt (ar 7,20 ... kažkol tokie skaičiai minty). Išmetus pakuotę esu..etiketė gelsva, ir yra užrašytas riebumas kakavos po pavadinimu. Ji labai man patinka ir gerti užpylus karštu vandeniu, ir paskaninus meduoliniais prieskoniais bei pienu :)
    Pati ir planuoju grįžus Lietuvon užsipirkti tos kakavos, tad neišpirk :))) Beje, tam skyriuje perku didesniais kiekiais ir datules, slyvas, prieskonius...

    ReplyDelete
  3. Dėkui:) reiks savaitgalį eit ieškot;)

    ReplyDelete
  4. o kiek triufelių išeina iš tiek produktų?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Priklausys nuo formuoamo rutuliukų dydžio. Dariau graikiško riešuto didumo triufeliukus, tai kiek pamenu 8-9 gavos.

      Delete