2012-07-27

Vištiena su vaisiais

Troškiniai yra labai lengvas bei paprastas patiekalas pagaminti. Šmaukšt viską į gilią keptuvę, šiek tiek pabarstom šio bei to, supjaustom taisyklingom formom daržoves, įlašinam velnio lašų, viską užskaninam meile. 
Šiek tiek pakeistas pirminis vištienos variantas, bet toks jaukus, naminis, bet neapsunkinantis pilvo bei viso pojūčių. Vištiena ir kmynai? Tobulas derinys... (na taip nebandžiau dar vištienos su levandom..)..


3 porcijoms
3-4 paukštienos krūtinėlių puselės, supjaustytos 'riekelėmis'
1 a.š. sviesto
2 jaunos cukinijos, supjaustytos griežinėliais
1/2 puodelio grietinėlės (naudojau liesą; riebios ir nereikia)
1 sunokęs mango
1 rūgštus obuolys
1/2 puodelio sultinio
1-2 v.š. kmynų
prieskonių: rūkytos paprikos milteliai, pipirai, druska
2 v.š. brendžio (labai tinka; suteikia gerą skonį padažui)


1. Svieste pakepinam paukštienos gabalėlius, kol apskrunda.
2. Supilame sultinį į keptuvę su vištiena ir užverdame. Paverdame, kol skysčio sumažėja.
3. Sudedame pjaustytą obuolį bei mango, cukinijos skridinėlius, supilame grietinėlę, brendį ir patroškiname apie 10 minučių.
4. Papipiriname, suberiame kmynus ir troškiname, kol cukinijos suminkštės bei liks nebedaug skysčio.
5. Išjungiame. Patiekiame su ryžiu garnyru ar be nieko, nes ir taip skanu :)


Skanių lengvų pietų!


P.S. likučius labai patogu susidėti į dėžutę ir neštis į darbą... Deja, likučių retai būna...

2 comments:

  1. O kaži, vištiena turi geležies? Pasitikrinau kraują, tai pasirodo man baisi anemija. Ech, tenka vėl grįžti prie mėsos valgymo.
    Beje, man visada būna gaila pradaryti naują alkoholio butelį, kai jo reikia patiekalui. Ketvirtadienį gaminau pankolius su grybais pagal Jamie Oliver receptą ir taaaaip širdis skaudėjo, kai teko atkimšti naują balto vyno butelį. Girtuokliaut vienai nesinori, į svečius butelio jau nebenusineši, o ir svečius vaišinti prakimštu vynu kažkaip nepatogu. Kaip tu tą problemą sprendi? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voriuk, dėl geležies esu tavo draugė. Sugėriau kursą metalo, kraujas pagerėjo, nedavė daugiau recepto vaistams, tad papildomai Feroglobin geriu pati, ba baisiai su raudona mėsa nedraugauju.. Tiesog ne principai, bet man neskanu ir nenoriu net (r tai jautiena tik, o va kiauliena man išvis brrr..tokia bevertė mėsa atrodo). O va geležį rinkis burokėlų sultis gerdama, daug žalių daržovių valgydama... eh aš tų žalių tiek valgau, o kai nusilpau tai baisu buvo - jėgos apleidžia, motyvacijos stoka, ir nuotakoms tai daro didžiulę įtaką. Dabar kur kas geriau, bet vis nesuprantu kaip tie veganai ar žaliavalgiai nenuslamba... arba pastoviai posilpnai jaučias.. ar pastoviai gert papildus...? Profilaktiškai pagerdavau visada, nes su geležies stygum ir genetika gali lemti.. o ir paauglystėj buvo nedideli skaičiukai.

      Delete