2013-05-19

Įdaryti baklažanai su vištiena ir žirneliais / Stuffed eggplant w/chicken and peas



Diena prasidėjo ir įprastai ir neįprastai. Pusryčiai, truputis nerimo, apšildomieji pratimai ir vykau į trasą. Pirmą kartą dalyvavau oficialiame bėgime. O taip ėmiau iškart 10 km. Kartu su kitais 5 000 dalyvių. Fantastika! Atrodė visas miestas dalyvauja - tiek jaunas, tiek netgi senas. Euforiškas jausmas dar net nepradėjus bėgti.
Pradėjus bėgti mėgini tolygiai kvėpuoti, glostai kojytes ''Neškit! Neškit!'' ir seki ženklus, kiek kilometrų liko. Jų vis buvo ir buvo, bet vaizdas, jausmas, būsena smagi, glikogeno atsargos raumenyse neišseko anksčiau laiko, o ir antro kvėpavimo sulaukiau.
Vis tik trumpiems žmonėms bėgti greitai sunku- kaip zuikiukas turi dėliot kojytes greitai, o ilgiems žmonėms daug paprasčiau ir laimėt. Nepaaugsiu, bet manau dalyvausiu dar ir dar. Gal neviršysiu 10 km, bet tuos 10 vir  prabėgsiu. Šventę sau padaryti smagu!


Pietūs po bėgimo buvo labaiiii skanūs. Tikriausiai dėl to, kad baklažanas retai svečiuojas namuose. Svečias labai vykęs sakyčiau, tad Jums nedelsdama ir siūlau idėją.



Įdaryti baklažanai
(2-3 porcijos)

2 baklažanai
1 1/2 vištienos krūtinėlės
1/2 čili pipiro
1 paprika
1 svogūnas
1 virtas burokėlis (nebūtina)
2 puodeliai šaldytų žirnelių
gabalėlis šoninės (nebūtina)
druska, pipirai, džiovinto čiobrelio pagal skonį
3 v.š. sviesto
1 a.š. riebalų kepimui
tarkuoto sūrio (nebūtina)

Baklažanus perpjaukite pusiau. Aš juos pagarinau, kol galėjau laisvai išskobti vidų. Galite baklažanus pakepti orkaitėje, suvynioję į foliją, kol suminkštės ir galėsite išskobti puselių vidų.
Kol baklažanai garinas/kepa, išvirkite žirnelius su smulkintu šoninės gabalėliu. Nusunkite, sudėkite sviestą ir sutrinkite į piurę.
Susmulkinkite svogūną, papriką, čili pipiro puselę, smulkintą kubeliais virtą burokėlį ir viską patušinkite 1 a.š. riebalų.
Vištos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Juos sudėkite į svogūnus ir papriką. Patroškinkite, kol vištiena bus valgoma. Užberkite čiobrelių, pipirų, druskos.
Kai baklažanai bus minkšti, išskobkite jų vidų. O išskobtas dalis galite sudėti į besitroškinančią vištieną. Troškinkite, kol visiškai nugaruos skysčiai (arba nupilkite perteklių).
Baklažanų puseles dėkite į kepimo formą, ištiestą kepimo folija.
Ant baklažanų puselių tepkite žirnelių piurę, apdėliokite vištienos ir daržovių mišiniu.
Apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite po grilium 10-iai minučių, kol sūris pradės lydytis.

Tiekite iš karto. Likučiai tinkami neštis į darbą.
P.S. patiekiau su prieskoniniu bazilikų sviestu (receptas vėliau). Galite pabarstyti šviežių prieskoninių žolelių ar paprasto sviesto. Nom nom kaip kad aš sakau!



A day started as normal and abnormal. Breakfast, a bit of anxiety, warming up exercises and I went to the race. For the first time I took part in the official run. And yes I chose to run 10 km. along with other 5000 professionals and enthusiasts. Fantastic feelings! It seemed like the whole city were running - young, younger, old and elder. Euphory has started even before the start was announced.
After start the most important was to breathe evenly and talk to legs ''Bring me! Bring me!'' Following the signs was difficult as it seemed you were running for so long, but the sign showed 1 km, then 2 km.. then ... Nice views near the sea while sea was in the fog with fishing ships far far away, the mood was perfect, people aroung was amazing, glycogen reserves did not disappointed and I got the ''second breath'' as I was waiting for it.
To sum up, short leg people run slower than long leg people. What a surprise! :) No surprise! I will not grow anymore, but I will take part in 10 km races in the future. It was fun, it was a celebration! 



After the race we had perfect late lunch. Simple idea but taste buds will not be disappointed. We (I and Mr.P recomend for sure)!




Stuffed eggplant
(2-3 servings)

2 eggplants/aubergines
1 1/2 chicken breast
1/2 chili pepper
1 red bell pepper
1 onion
1 cooked beetroot (optional)
2 cups frozen peas
piece of bacon (optional)
salt, pepper, dried thyme to taste
3 tbs. butter
1 tsp fat for frying
grated cheese (optional)

Cut eggplants into halves. Steam the halves until you can scoop out the center. You can bake the eggplants in the oven, packed in the foil, until soft and then scoop out soft part of the center.
While eggplants is steaming/ baking, boil the peas with chopped bacon. Drain them, add the butter and mash into piuree.
Chop the onion, bell pepper, a half of chili pepper, cubes of cooked beets, saute everything in 1 tsp of fat until soft.
Cut chicken breast into small cubes. Add it into the onions and bell peppers. Saute everything until the chicken is edible. Season with thyme, pepper, and salt.
When the eggplants are soft, scoop out the inside. Put scooped parts into the chicken and cook until all liquid completely evaporate (or discard the excess of eggplants).
Place the eggplant halves in the baking dish with a sheet of foil.
Put pea puree on the eggplant halves, then put chicken and vegetable mixture.
Sprinkle with grated cheese and put under the grill (or just in the oven) for 10 minutes until cheese begins to melt.

Serve immediately. Leftovers are good to take into lucnbox.
P.S. I served it with basil butter (recipe will be later). You can sprinkle with fresh favourite herbs, or serve with a knob of good butter. Nom nom as I like to say!












10 comments:

  1. Kaip fainai, kad puikiai sekės 10k, kad gerų emocijų sukėlė. Labai smagu skaityti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Smagu buvo, oi tikrai! Kai tai nebuvo patirta, tai didelis džiaugsmas kažkas naujo!

      Delete
  2. Mano svajonių vakarienė :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Labai skani galiu garantuoti :) Likučiai darbe pietums buvo ir super!

      Delete
  3. o jes, baklažanai jėga :) esu kažkada įdarinėjus bulvių kubeliais, pagardintais indiškais prieskoniais. valgėm su jogurtu. sunkokas patiekalas, bet labai skanus. tik baisiai daug terlionės:) tavieji gerokai greitesni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Greitesni tikrai ir visiškai nesunkus virškinti patiekalas. Bais ta žirnelių piurė buvo žalias gėris :)

      Delete
  4. Sveikinimai! Pamatysi, tuoj ir pusmaratonį bėgsi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ačiū :) Kažin, ar pusmaratonio noriu :) 10 km pats tas :) Bet gal nubėgus porą sykių tuos 10, tikrai norėsis daugiau :)

      Delete