2011-12-15

Imbieriniai sausainiai

Meduoliukai labai traškūs, įprastai nepaprasto šventiško kvapo, su imbiero ir meduolinių prieskonių, kandančių liežuvį, gaidele, puikiausiai tinkantys kramsnoti su karšta kakava, spingsint eglutės lemputėms, grojant kalėdinei muzikai.
Receptą adaptavau pagal save, sausainius dariau ne plokščius, o storesnius, bet jie vis tiek traškūs ir riešutiniai. Originalaus recepto sausainiai būtų buvę fantaštiški nei kiek neabejoju.


Sausainiams reikės:
0,5 puodelio (120 ml) speltos miltų
0,5 puodelio maltų riešutų (riešutų miltų; naudojau maltus žemės riešutus ir maltas saulėgrąžas)
2 a.š. malto imbiero miltelių
2 a.š. cinamono
1 a.š. meduolių prieskonių
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. medaus
2 v.š. kokoso aliejaus (galima ir kitokį naudot)
2 a.š. obuolienės (jei obuolienė su cinamonu virta, tai dar skaniau!)(galima nedėt, bet suteikia elastingumo ir drėgnumo sausainiams)
vandens pagal poreikį



Sausus produktus subėriau į dubenį ir sumaišiau Aliejų su medumi pakaitinau, kol išsilydė medus. Tada skystą masę supyliau į miltų mišinį ir išmaišiau šauktu. Kad tešla būtų minkoma pyliau po šlakelį vandens. Jei truputį tešla per drėgna minkyti pasirodytų, galima įberti ar speltos miltų, ar riešutų miltų. Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos šiek tiek paspausti iki plokštesnių ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 lapisnių apie 20-30 min. (priklausomai nuo orkaitės).
P.S. tešla yra kočiojama, tad galima daryti plonyčius meduoliukus išspaudžiant su norima formele. Tuomet sausainukai bus dar traškesni ir tiesiog dar labiau tirps burnoje, palikdami riešutinį poskonį.

Skaniai sutriauškinti!


Įkvėpėjas: Green Kitchen Stories

No comments:

Post a Comment