2011-12-23

Naminis kreminis likeris

Ilgai spintelėje stovėjo niekieno negeriamas puspilnis brendžio butelaitis. Nesu gėrėja mėgėja, man net nepatinka stiprūs, saldūs gėrimai, bet paragaut, užuost yra skanu. Artėjančios Kalėdos puiki proga sunaudoti gėrimų likučius, kad nebeužimtų vietos spintelėje, bei nustebinti naminiu likeriu Kai Ką, kas labai mėgsta skanauti parduotuvinį Bailey's. Pasirinkusi idėjų, sumaičiusi porą ingredientų, ir suplakus keliais mostais, šaldytuve turiu didelį butelį gėrimo, kuris jaukiai ir saldžiai padeda laukti šv. Kalėdų dvasios apsilankymo (sniego nebuvimas, Kalėdine dvasia nekvepia vis tik).

Naudojau:
adaptuota pagal BBC Good Food

250 ml brendžio
284 ml greitinėlės (eh tie britiški tūriai) (neriebios; angl. single cream)
1 indelis kondensuotos karamelės (Rududu)
2 a.š. vanilės ekstrakto
2 a.š. tirpios kavos, ištirpintos 1 v.š. karšto vandens
180 ml. Bailey's kreminio likerio (arba kokio kitokio)(nebūtina; naudojau, nes labai jautėsi brendžio skonis)



Karamelę pašildyti, kol suskystės ir neliks gumulėlių. Nukėlus nuo ugnies, supilti grietinėlę, kavą, vanilę, brendį bei likerį, jei naudojat. Išmaišyti gerai ir supilti į švarų butelį (pyliau į tą patį, kuriame buvo brendis). Viską gerai suplakti prieš vartojimą. Laikyti šaldytuve iki 10-12 dienų, bet spėju, kad tiek ilgai neužsibus.



Gražių švenčių!

No comments:

Post a Comment