2012-11-11

Apelsininis humusas

Kiek kitoks humusas, bet vėlgi gamintas namie, be pusės stiklinės aliejaus, vietoj citrinos naudotas apelsinas ir šiek tiek apelsino žievelės. Skanu, greita, ir kvepia :) Lupant apelsiną trykštantis eterinis aliejus, kartais pataikantis į akis, vis tik užkvepina žiemos šventėmis..o ką bekalbėti apie mandarinų lupimą ir valgymą... kiek telpa, be sustojimo, murk ir kitą lupi.. Namie pas mamytę prasidėjus žiemai darydavom atrakciją - mandarinų kilogramas kiekvienam asmeniškai..valgyt dabar arba pasilik bent porą rytojuj... ką kalbėt apie rytojų, jei nelikdavo tą pačią valandą.. kaip siemkės jie... užkabina.. Apelsinų taip nepalupinėsi smagiai, bet jie puikiai gardina kepinius ir nekeptus gardumynus, padažus, gardina ir kvepina marinatus, tinka užtepėlėms su žuvimi ar su avinžirniais (humusais vardu)...


Reikės:
pagal LiteBite

1 puodelis išvirtų avinžirnių
1 apelsino sultys
šiek tiek apelsino žievelės
2-3 a.š. sezamų pastos tahini, arba skrudintų sezamų sėklų aliejaus
1 a.š. paprikos miltelių/rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. česnako miltelių arba 1-2 skiltelės česnako
druskos, juodųjų pipirų

Viską sumalkite turimu virtuviniu kombainu/blenderiu iki vientisos tyrelės. Skanaukite su duona, trapučiais, duoniukais, įmaišykite į salotas, kabinkite šaukšteliu vieną... Gardu kaip du medu ;)


2 comments:

  1. Dievinu humusą. Būtinai darysiu šitą variantą.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jei dievini, būtinai mėgink visokius variantus gerUma :))

      Delete