Matyt tam laukimui, magiškam laukimui, sustiprėti padeda kvapai, kurie sudirgina visus pojūčius, prisiminimus iš vaikystės, iš namų, kaimo, nerūpestingų laikų... O šventiniai kvapai labai malonūs ir virtuvėje smagu būti žiemą, nes ten dažniausiai šilčiausia...
Labai jaukus, super paprastas ir per 12 valandų nelikęs kugelis..apkepas.. pyragiukas.. kaip pavadinsi..suvalgytas bus vis tiek...
23 cm skersmens formai
pagal NyTimes.com
3-4 kiaušiniai
1 saldžioji bulvė, nulupta ir sutarkuota burokine tarka (2,5 puodelio tarkių)
2 obuoliai, sutarkuoti burokine tarka
truputis druskos
1/2 a.š. malto cinamono
1/2 a.š. imbiero miltelių
3-4 a.š. tirpinto sviesto, arba kokosų pieno, migdolų sviesto, sezamų pastos tahini (naudojau tahini)
1-2 a.š. tirpintos medaus/nerafinuoto cukraus (nebūtinai) (nenaudojau)
1. Orkaitę įjunkite ir nustatykite 180 laipsnių temperatūrą.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
3. Sutarkuotą saldžią bulvę ir obuolius išmaišykite dubenyje. Suberkite prieskonius, druską. Išmaišykite.
4. Supilkite tirpintą sviestą arba naudojamą riešutų sviestą, tirpintą medų (jei naudojate), įkulkite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
5. Sukrėskite viską į kepimo formą, šaukštu suplokite, kad visur būtų vienodai pasiskirstę. Dėkite kepimo formą į orkaitę.
6. Kepkite 30-40 minučių. Palikite pravėsti ir sutvirtėti orkaitėje 10-15 minučių.
7. Galite skanauti iš karto. Pjaustysis lengvai. Atvėsęs ir labai skanus.
P.S.
- galima į tešlą dėti smulkintų pakepintų riešutų, kokoso drožlių.. netgi įberti meduolinių prieskonių... Bet tiesą sakant, šis minimalistinis variantas skanus buvo taip, kad nesinorėtų net tiuninguoti jo... dar ir dar tik noris...
- galima kepti keksiukų formelėse - turėsit porcijomis iš karto.. kepimo laikas sutrumpėja taip kepant, tad stebėkit bekepdami. Manau užteks 20-25 min.
- patiekdami galite apšlakstyti tirpintu medumi ir apiberti kepintais smulkintais riešutais, ar patarkuotu juoduoju šokoladu..
- lengvas, neapsunkinantys pusryčiai, desertas, užkandis, ar lengva vakarienė...
Skaniai apsivalgykit!
labai skaniai atrodo :) ir spalva tų bulvių tokia šildanti. vien dėl jos ir dar dėl paties eksperimento jau seniai turiu išsisaugojus saldžių bulvių saldaus pyrago/pudingo receptą. tik esu tiek aptingus, kad iki jo gal ir nukeliausiu kada nors kitąmet :)
ReplyDeleteo aš kepu vėl... kaip tik dabar:) paprastutis, bet tos bulvės tiesiog pasakiškos ir taip gerai susipiešia su obuoliukais.. o pudingas su saldžiom bulvėm tikrai verta pamėginti, mmmm .. daryk su kalėdiniais prieskoniais, bus šventiška!
Deletelabuka,
ReplyDeleteka tik pasoviau i orkaite. tik gaila imbiero neturejau ir dejau sviesto su kokoso aliejum, taip ant smugio sugalvojau issikepti, nes cenakai kepa orkaiteje.
Bus labai gerai be imbiero - jo net nesijaučia iškepus, bet beriu dėl imbiero gerumo apskritai :) Sviestas, ir kokoso sviestas ir tinka. O česnakus vien tik kepti orkaitėje tikrai škada :) Aš beveik sunaikinau antrą kepimą.. neina praeit.. paprastai be galo skanu :)
DeleteLabs Indrut, nepyk, bet tag'inu tave žaidimui http://vorastinkle.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html :) galėsi kartu su tgipaleo parašyti :D
ReplyDeleteGaminau siandien, aciuu, puikus, liko nukandziotas mazas gabalelis rytojui:D
ReplyDeleteKaip smagu girdeti! :))
ReplyDeleteIškepiau, tiesiog fantastiška. Labai dekoju. Džiaugiuosi visais jusu parašymais, SEMĖS
ReplyDeleteAčiū ir skanaus! Laimingo ir stebuklingo gruodžio!
Delete