Ar lkieka pas jus likučių nuo pietų patiekalo, vakarienės? Turėtų likti vis tik, nes labai patogu kitą dieną neštis į darbą, pasiruošti pusryčius ar vakarienę... Deja, pas mane likučiai - retas dalykas... tikrai blogai, nes tai išpindėjimas kas dieną vis kažką pasiruošti, o ne pasišildžius troškinį kokį, užleidus kiaušinių ant jo, kojas susikelti ir skaityti knygą.
Troškinukas ypač paprastas, net konkrečiai nelabai nurodysiu kas kaip, bet idėja šiokia tokia gal pravers ;)
Naudojau
5 keptus kotletukus (sudėtis: kalakuto faršas, pastarnokas ir morkos bei prieskoniai)
žiedinio kopūsto polapius (na tos dalys, kurias nelipinėjate, kol pasiekiate ž.kopūsto galvą.. taip taip jas sunaudoju sriuboms ar troškiniams ;)) cool!)
morkos
paprikos
mėgiami prieskoniai: paprikos milteliai, ciberžolė (beriu ją visur..), imbiero milteliai, pipirai
4 kiaušiniai
valyto sviesto/kokoso aliejaus ar kt. riebalo kepimui
Viską pasmulkinę troškinkite, kol daržovės suminkštės. Paprieskoniuokite. Padarykite keturias duobutes (užmačiau mintį pas Gordoną Ramsay) tarp daržovių ir įkulkite kiaušinius. Toliau kepkite, kol kiaušiniai iškeps (aš uždengiau keptuvę dangčiu - tada kiaušiniai greičiau iškepa). Viskas! Skanaukit!
P.S. valgiau ir negalėjau atsistebėt, kodėl kartais paprasti dalykai būna tokie, kurie sukelia jausmą, lyg būtum žiauriai peralkęs...o taip nebuvo.. Labai skanu, o varijuoti visaip galima. Ir bandysim vis kitaip. Greita ir paprasta.
P.S. daržovių nepagailėkit!
No comments:
Post a Comment