Paprasti, greitai sumeistraujami, o iškepa orkaitėje, kol ruošiate salotas, plaunate indus, geriate kvapnią Rooibos Chai arbatą, ar klausotės SEL koncerto Youtube, bendraujate su nuostabiais žmonėmis Skype ar juokiatės už pilvų susiėmę nuo juokų, pokštų, vykstančių namie.. Kartais stovi ir stebi situaciją iš šalies ''Eh kaip gera, kaip draugiška atrodo viskas..kaip jauku taip gyvent, juoktis iš labai labai kvailų dalykų, negalvoti, o tik tikėti, viltis, kaprizingai norėti!''
Įvairių kepsnelių greičiausias panaudojimas - pietų dėžutė, kuri dedame į rankinę ir keliauja į darbą. Vėliau tik belieka sulaukti 12 valandos ir tada jau išpakuoti ''dovanas''. Rekomenduoju, nesausi, nesprangūs, žuviški, ypač kai retsykiais nebesugalvojat, ką daryti su tunu iš skardinių.
9 kepsniukams
adaptuota pagal I breathe..I'm hungry
1 indelis tuno savo sultyse (nusunkto)
1 puodelis tarkuoto žiedinio kopūsto
1/2 puodelio maltų migdolų/ar saulėgrąžų branduolių (sumalti paprasčiausiu blenderiu)
2 v.š. naudojamų miltų (tiks speltos, avinžirnių, kokoso)
2 kiaušiniai
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. džiovintų krapų
pipirai, druska pagal skonį
Vėlgi paprastai...
1. Visus ingredientus sumaišykite dubenyje. Palikite pabrinkti.
2. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ar kepimo folija. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 180 laipsnių temperatūrą.
3. Rankomis formuokite maltinio dydžio kepsnelius ir dėkite ant kepimo skardos. Neišsigąskite, jei dubens dugne atsiras skysčio, įmaišykite į tešlą vėl jį. Iš visos tešlos padarykite kepsnelius.
4. Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes. Atsiras skysčio bekepant- taip turi būti. Palikite orkaitėje pravėsti iškeptus kepsnelius, ar tiekite iš karto su šviežiomis, garintomis daržovėmis. Skanūs ir šalti. Vietoj sausainio tokius valgom :)
P.S. vietoj žiedinio kopūsto manau drąsiai galima naudoti su smulkintuvu smulkintą žaliąjį kopūstą (baltagūžį mūsuose vadinamą), tarkuotą brokolį... Nesunkiai galima padvigubinti porciją, visus ingredientus padvigubinant. Žaiskite savo mėgiamais prieskoniais! Bet geriausi žuvies draugai - druska ir pipirai..
Skanaus gardaus!
in English
Simple, fast made and faster baked fish cakes in the oven. Baking is easy as while it is baking you can prepare salads, wash dishes, drink rooibos chai tea, or listen to the concert in Youtube, or maybe communicate with wonderful people in Skype. The best is if you just enjoy laugh, jokes happening at your home.. Sometimes I just stand and watch the situation 'Oh so friendly it looks like .. so cosy to live like this, laugh at stupid silly things, not to think and not to worry about anything, but to believe, to be in hope, and capriciously to want something!'
Different ideas and recipes for various cakes are good thing for lunch boxes, then lunch box goes to the hand bag and you are fully stocked with a simple health lunch. Then only you need to wait until lunch time and the time comes to 'unwrap gifts'. I recommend these tuna cakes as it is not dry, with nice fish taste and great idea to use that hidden tuna can from a cupboard.
9 tuna cakes
adapted from I breathe .. I'm hungry
1 small can of tuna in brine (strained)
1 cup grated cauliflower
1/2 cup ground almonds / sunflower kernels (ground with hand blender or other food processor)
2 tbs flour you prefer (spelt, chickpea/gram/besan flour, coconut)
2 eggs
1 tsp ground coriander
1 tsp dried dill
pepper, salt to taste
Again, simply ...
1. Mix all ingredients in a large bowl. Let stand for a while.
2. Put a parchment paper or baking foil on baking sheet. Turn on the oven and set the temperature to 180 Celcium.
3. Shape cakes with hands into burger-like cakes and put on a baking sheet. Some liquid can be appear at the bottom of the bowl. It is ok, just mix a batter a little bit. Make cakes from all the batter.
4. Bake cakes in the oven for about 20-25 minutes. Some liquid (from eggs, fish) will spread in the baking sheet, but it is ok, do not worry. Leave the cakes in the oven to cool a little bit after baking, or serve at once with fresh salads or steamed vegetables. These cakes are good when cooled completely. We eat instead of bisquits :)
P.S. You can use grated green cabage or broccoli instead of cauliflower. Recipe can easily be doubled, doubling all ingredients. Play with your favorite spices! But remember the best fish friends are salt and black pepper ..
Nuostabūs žmonės gyvena ne tik skype, bet ir Facebooke... bent pas mane :D
ReplyDeleteTunas ir žiedinis kopūstas? Tu genijus, Indrut. Viskas, žinau, ką ryt valgysiu pietums :)
Sutinku sutinku!
DeleteIr ačiū, kad susižavėjai tuno ir ž.kopūsto duetu ! :) Skanaus rytoj!