Labai fainuoliška idėja paįvairinti kiaušinišką meniu. Prieš trejetą dienų išsikepiau vakarienei, suskanavau ir dar norėjau. Kitą rytą debesėlius kepė IRRI.
Tereikės trejeto ketverto kiaušinių, saujos įvairių žalumynų (kalendros, petražolių, krapų, svogūnų laiškų,..), galbūt sūrio (varškės, fetos, fermentinio (bet ne sūrio gaminio!!!!!! gink Die, tik ne to!!!)), o gal mėgiamo kumpio, supjaustyto kubeliais, rutuliukais ar daugiakampiais, prieskonių, mikserio, orkaitės ir 15 minučių laiko.
Kiaušinius įskeliam ir atskiriam trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite gražiai kiekvieną į atskirą stiklinaitę stengdamiesi neprakiurdyti jo, baltymus pilkite į vieną indą. Įberkite šiek tiek druskos, ir baltymus mikseriu išplakite iki standžių putų. Suberkite prieskonius, smulkintus žalumynus, sūrį/kumpį, atsargiai viską įmaišykite į baltymus.
Kepimo skardą išklokite kepimo folija, patepkite riebalais. Orkaitę įjunkite ir nustatykite 180 laipsnių temperatūrą. Ant kepimo skardos šaukštu dėkite kiaušinių baltymus - darykite 3-4 debesėlius (priklausomai, kiek turite trynių). Ties debesėlio vidurio padarykite įdubimą- tiesiog šaukštu. Tai bus vieta saulutei - tryniui. Dar trynio nedėkite. Baltymų debesėlius dėkite į orkaitę ir pakepkite 4-6 minutes, kol pradės ruduoti krašteliai. Išimkite, ir į debesėlio vidurį įleiskite po trynį. Pašaukite į orkaitė vėl kelioms minutės, kol trynys apsitrauks. Galite sumažinti temperatūrą iki 160-170 laipsnių, kad baltymai neparuduotų. Kai matysite, kad tryniai įgavo 'iškepimo' spalvą, traukite iš orkaitės ir skanaukite. Skanavau su orkaitėje keptomis morkomis ir pastarnokais, supjaustytais plonais šiaudeliais bei pagardintais druska bei pipirais. Skanu, sotu, sveika ir nesudėtinga.
P.S. dar turiu labai smagių ir paprastų idėjų kiaušiniams pasiruošti, tai nekantrauju išmėginti ir pasidalinti.
P.S.S. kiaušinių debesėlius galite kepti ant didesnių grybų kepurėlių ar ant kokio pagrindo, taip bus dar skaniau ir netgi paprasčiau nuimti nuo kepimo folijos. Žaiskite mėgiamais prieskoniais. Toks kiaušinių debesėlis puikiai tiks dėti ant riekės duonos/duoniuko/trapučio.
Yay! Matau pasidarei lankomų puslapių sąrašiuką ir aš ten esu tarp visų garbingų receptų genijų :) Dėkui.
ReplyDeleteBeje, jau yra Foodie Penpal November sąrašas... ir tau olandė siuntinuką pakuos... (aš čia baisingai pavydžiu.. tiek visko užsiprašyčiau :D)
Vita, ja pasidariau ir va pareidama mačiau, kad FP yra, ir jau man atsiuntė maniškė laiškelį :) O dabar prašau mane informuoti, ko užsiprašyti iš Olandijos, plyz :)
Delete"Skanu, sotu, sveika ir nesudėtinga."
ReplyDeletenesutinku dėl "sveika". sugadintas aukštos temperatūros baltymas tikrai nėra sveika. Gerai kad bent trynys liko nesugadintas.
Sveiko nieko nebėra šiais laikais tikriausiai :) Kas vienam sveika, kitam jau nebe. Skirtingi visi žmonės esam, skirtingi ir suvokimai, o kad aš mokytoja būčiau ir teigčiau, jog aš tiesas sakau, tikrai taip nėra. Ir vienu tinklaraščiu ir nepasitikiu, kad už gryną pinigą priimti viską. Domiuosi tikrai daug, ir ne tik homosanitus :)
DeletePala, ar jūs tik nebūsite tas vienintelis Lietuvos žmogus, kuris visą maistą termiškai neapdorotą valgo? Žalius kiaušinius, žalią mėsą... Sveikinu. Kai pradėsite valgyti ir žvyrą, praneškite, galėsim jums TV3 pakviesti.
Delete"vienintelis Lietuvos žmogus?" :)
ReplyDeletetai kad vien mano aplinkoj tokių visas tuzinas bus :) Taip,valgau žalią mėsą.
O kam gadint gerą dalyką?
Deja, žvyro valgymas į mano racioną neįeina, o TV lai toliau radžius rodo :) manęs tai nedomina.
Leiskit spėti, komentavot šiame straipsnyje? http://www.delfi.lt/news/daily/Health/nuo-pilvo-putimo-kencianti-moteris-atrodo-kaip-6-menesi-nescia.d?id=59125851
DeleteNa, nes jei čia ne jūs, sveikinu. Jūsų netgi du.