2013-03-10

Desertinis sviestas su graikiškais riešutais / Honeyed butter with walnuts



Skamba keistai, bet desertinis sviestas yra tOOks skanumynas, kad tik spėk daryti visus norimus išmėginti variantus. Graikiškų riešutų ir medaus derinys buvo ak, ak,... dabar šaldytuve besibaigiantis braškinio sviesto indelis... O dar kiek norimų variantų... vien riešutų juk tokia įvairovė, o kiekvienas jų skirtingą skonį duotų sviestui...
Desertinis sviestas dera su krekeriais, skrudinta duona, trapučiais/duoniukais... vieną valgyt ir galima, gal tik ne visiems priimtina... Nujaučiu, kad kakavinis sviestas būtų ir įdomus variantas, juk vaikystėje tokiu kartais iš kažkur gaudavom pasimėgauti (gal tik kartą), tik spėju, kad ten riebalų mišinys, o ne tikras sviestas be jokių pašalinių atseit gerų ingredientų... Įdomumo dėlei, grįžusi Lietuvon pasidomėsiu, ar yra to kakavinio sviesto parduotuvėse, ir žinoma, etiketę paskaitysiu... 


Labai rekomenduoju išmėginti ir praplėsti akiratį. Jei dar nesate bandę įvairių prieskoninių sviestukų, tad pradėkit nuo desertinio, o paskui bus galima daryti pikantiškus variantus.. 
Šį graikiškais riešutais ir medumi gardintą sviestuką ruošiau pavasariniam ''Debesys'' numeriui, kurį galite rasti čia bei pasisemti saujas idėjų, paganyti akytes, įkvėpti pavasarinės gaivos... 


5 porcijos 

100 g kambario temperatūros nesūdyto sviesto
1 v.š. skysto medaus
2 v.š. kepintų graikiškų riešutų

Išmaišykite sviestą su medumi išmaišykite.
Suberkite smulkintus graikiškus riešutus ir juos  įmaišykite į sviestą.
Ant virtuvinės plėvelės ar plastikinio maišelio sukrėskite sviestą ir suformuokite pailgą volelį. Dėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

Skanaukite su duoniukais/trapučiais/krekeriais, paskrudinta duona, blynais, ar netgi vieną.
Laikykite šaldytuve. 




5 servings

100 g room temperature unsalted butter
1 tbs. liquid honey
2 tbs. roasted walnuts

Stir together butter and honey, then add roasted chopped walnuts, stir again.
Spoon butter on the clinging film, make a roll and put in the fridge to cool.

Serve with crackers, toasted bread, pancakes or by its own.
Keep irefrigerated.




6 comments:

  1. Kakavinio sviesto (o gal ne sviesto?) tikrai yra parduotuvėse Lietuvoje :) vaikystėje jis man buvo kažkas tookio :) Braškinį sviestą išbandžiau - patiko, su medum ir riešutais ketinau, bet taip ir neprisiruošiau, kaip matau, reikėtų :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhm tikrai klausimas, ar ten sviestas tikras. O graikiškų riešutų ir medaus variantą rekomenduoju :)

      Delete
  2. oho, nu bet čia toks nuodėmingas biškį :) mano teta panašų sviestinį kremą eklerams daro (kaip jų pasiilgau), bet skanu kad jį kur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tie sterotipai, kur tik pamačius žodį ''riebalai'' manyti, kad nuodėminga :))) Ot žmonės :) Skanu tikrai, fainas skonis:) Braškinį iš vis kaip ledus valgiau :)

      Delete
  3. Gal galit paaiskinti kodel nenuodemingas sitas geris?:))

    ReplyDelete
  4. Anonymous, niekur neminima, kad nenuodėminga. Kas per daug, tas neturi kur dingti ir dedas į kūną. Sveikatos atžvilgiu mažai nuodėminga sviestą geros kokybės naudoti, nei kad riebalų mišinius ar neaiškius tepalus...

    ReplyDelete