17-ai kepsnelių (porcija 4-6 vnt. arba visi 17... :))
150-200 gramų varškės sūrio (tiks ir ožkos sūris)
1 puodelis (235 ml) smulkinto kopūsto
1 puodelis smulkintų morkų
3 kiaušiniai
3-5 v.š. kviečių sėlenų ar miltų (sėlenys geriau... )
1/4 smulkinto ar malto svogūno
smulkinto česnako skiltelė arba 1 a.š. česnako miltelių
prieskoniai: kario milteliai, džiovinti krapai, paprika, pipirai, druska, petražolės, provanso žolelės
Kiaušinius su sūriu sumalam virtuviniu kombainu ar tiesiog paprasčiausiu blenderiu. Sudedam smulkintas/maltas daržoves, suberiam prieskonius.
Pasiruošiam keksiukų formeles (tokiems keksiukams tikrai rekomenduoju turėti silikonines formeles- patogu, paprasta, kepsniukai neištiš, nepasklis kepimo skardoje...). Sudedam tešlą, kurį pas mane buvo tiršta, sukrečiam masę į formeles. Pripildytas formeles dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-30 min, kol gražiai apskrunda.
Valgom iš karto, likusius... slepiam nuo savęs.. ;)
P.S. šalia puikiai tiko šviežiai tarkuotos morkos su prinokusiu avokadu vietoj padažo.. ir šiek tiek druskytės... mmm ...
MMM momentų!
Ar TIKRAI NEREIKIA kepimo miltelių ???
ReplyDeleteAnonymous, jei įbersi, nepakenks :) Bet tie kepsniukai ir yra tokio dydžio, kiek dėjau į formeles daržovių masės. Tiesiog jiems reikia sukepti, o ne išsipūsti.
DeleteAišku, ačiū :) Mat kepu panašius keksiukus su sėlenom ir varške, visad dedu ir kepimo miltelių. Bandysiu šįvakar be jų apsieiti :)
ReplyDeleteJei deciau miltu,deciau ir kepimo milteliu.Bet kad siems na nereikejo-ne tokio tipo,kad kilt jiems reiktu.Tvirti gavos ir skanus:)) o kaip Jus kepat-ka dedat?:)
ReplyDeleteDeja, vakar nespėjau išbandyti Jūsų recepto - kepsiu šįvakar...
ReplyDeleteMano keksiukai: 1 pokelis varškės, 2 kiaušiniai, 2 valg.šaukštai avižinių sėlenų, 1 valg.šaukštas kvietinių sėlenų, 1 arb.šaukštelis kepimo miltelių ir - priedai: sūdyta ar rūkyta lašiša(smulkinta), tunas iš konservų dėžutės, jautienos ar vištienos (kalakutienos) faršas ir t. t.
Va tik su daržovėm nebandžiau :)
O taip! Kaip skaniai! Su lašiša kaiiiip nuskambėjo! Kitkas išmėginta :) Tunadelėm vadinu su tunu :) Su faršu ar mėsos gabaliukais ir kepu į darbą dažnai tokius. Bet šie kopūstiniai buvo tikrai Nom Nom :) Iš tiesų variantų beeeGalės :)
DeleteMmmm, skanu labai! Ačiū už receptą :)Kepsniukai dingo per 5 min. :)
ReplyDeleteAnonymous, prašom! Ačiū, kad gaminat :) Taip, jie labai skanūs ir šalti... jei pavyktų kada išlaikyti ilgiau nei 5 minutes ;)
DeleteO man nepavyko... :( Gal del to, kad naudojau varske (jie tokie minksti gavosi), gal del to, kad naudojau popierines formeles (prikibo..). Ir siaip, is aprasymo buvau taip skaniai nusiteikus, ale...
ReplyDeleteMonika
Gal Monika, reikėjo ilgiau pakept?
DeleteTiesa, kad su varške jie minkštesni ir turėjo gautis, nes varškė drėgnesnė nei varškės sūris. Pamėgink su sūriu ;)
Reiks bandyt :).
DeleteP.S. Tik nezinau, ar nuo kopusto, bet visa seimyna ispustais pilvais vaiksciojo.. ir zinot, ka dare :))))))))))))
Anonymous, pritariu, kad ''ką darė'' nėra natūrali būsena, ir rodo, kad organizmui nėra kažkas gerai, kažkas vartojama, kas netinka organizmui ir tai sukelia tokias nenatūralias reakcijas. aš pati jau gerus 8 mėnesius kas dieną vos ne po galvą kopūsto suvalgau ir kartu su kiaušiniais (tokie mano pusryčiai). Pilvo pūtimo problemą turėjau ir galvojau man alergijos visokios. Tereikėjo išbraukti iš raciono grūdines ir ankštines kultūras, kurių ir taip pakankamai mažai vartojau, ir problemos neliko tiek, kad net nebepastebiu, kad pilvą pūstų.
DeleteGal dar organizmui buvo šokas, nes kopūstas ląstelinga daržovė, kuri šiek tiek gali prisidėti prie tų nemalonių pojūčių, jei žarnynas nėra pratęs prie ląstelingo maisto.
Gražios dienos Jums!