2012-12-08

Keptos prieskoniuotos dešrelės su obuoliais

...žinai, ypač kai sninga kąsniais, jauku būna. Bet be proto tada širdy kažkas lyg kumščiu sugniaužia, sunku įkvėpt daros... na, toks jausmas lyg filme esi, bet va, nori to stebuklo kažkokio čia ir dabar... ir bandai paguosti save, kad ''eh nesu čia viena šitam mieste.. kažkur yra kažkas, ką sutikus galiu pasakyti LABAS... kad kažką apkabinti galiu..'' žiaurus jausmas iš tiesų, tik filmuose bepr
otiškai geras atrodo... bet vis tiek matyt būna taip... matyt būna taip, kad nenorėtum kaukti kaip šuo....
o užėjus sningant į tas mažuliukes parduotuvėles, iš vis lyg filme tik jauties, kvapų pasaulyje... aitru, saldu, buteliukai, pakuotės, miniatiūriniai mieli daikčiukai... jose ir lietuviškos pardavėjos mielesnės būna.. ir iš vis tas Kalėdų laukimo momentas ir tos visos smulkmenos beprotiškai veda iš proto, kai leidi tave aplankyti tiems jausmams...


Bus man filmų žiūrėt ir kaip kasmet išmintimis dalintis pačiai su savimi, arba mėginti paguosti kitus, kai užeina tos purios ir apipustytos prieššventinės mintys, depresijos, metų ataskaitos artėjimo momentai.. ataskaitos prieš save, susidūrimas akis į akį su savimi, tikint, kad dešimt devyni aštuoni... vienas.. bum! ir jau viskas bus kitaip. Žinoma, kad bus. Bus gerai, nes kitokio varianto ir nėra.



Prieskoniuotos dešrelės su obuoliais
Įkvėpimas pagavo paskaičius Duonos ir Žaidimų, o obuolių idėja nugvelbta iš BBC Good Food   

1/2 a.š. pankolio miltelių ar sugrūstų sėklų
1/2 a.š. malto cinamono
1 a.š. džiovinto čiobrelio
1 a.š. džiovintų krapų
1 a.š. džiovinto rozmarino spygliukų (pasmulkintų aštriu peiliu)
truputį juodų pipirų
12 kiaulienos nerūkytų dešrelių (be priedų, be krakmolų, džiūvėsių..žodžiu, naminių..)
2 obuolių, supjaustytų plonomis skiltelėmis
2 v.š. balzamiko acto apšlakstymui


1. Dešreles peilio galu pradurkite dvejose vietose. Sudėkite į puodą, ir pavirkite 5-10 minučių. Nupilkite vandenį.
2. Kol verda dešrelės, sumaišykite prieskonius dubenėlyje.
3. Į kepimo formą sudėkite apvirtas dešreles, apiberkite prieskoniais, i tarpelius ir formos kraštuose išdėliokite/sukaišiokite obuolių skilteles (žievele į viršų). Viską apšlakstykite balzamiko actu.
4. Kepimo formą dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių 160 laipsnių temperatūroje, nustate grilio funkciją. Stebėkite, kad neperskrustų viskas, mat orkaitės visų skirtingos.
5. Tiekite iš karto su šviežiomis salotomis.


P.S. nesudėtingas receptas. Vietoje dešrelių visiškai tikiu, kad puikiai gautųsi su kiaulienos maltinukais (formuokite pailgus ir apkepkite keptuvėje prieš tai... bus kaip tik!), arba vištienos krūtinėlės gabaliukai (prieš tai apvirkite)...
Prieskoniai labai labai patiko, netgi suteikė šventinį kvapą, skonį ir nebuvo įkyrūs.. Cinamonas tinka tiek su kiauliena, tiek su obuoliais. Tikrai, mua! prieskonių derinukas!

Skanaus ir padūkit sniege!





1 comment:

  1. Poetė Indrė, poetė :) O nuotraukos pasakiškos - nesimato nei tų netikėtai užklumpančių žiemos vakarų prieblandos, nei niūraus oro... tik jauki šeštadienio popietė pilnais pilvukais ir dideliu puodu arbatos :)

    ReplyDelete