2012-12-09

Žiedinio kopūsto ir vištienos blyneliai / Cauliflower&chicken cakes

Paragavus, pagalvojau ''Papuoliau...'' į pinkles ''negaliu sustot, kaip skanu''...  Smagus toks jausmas, kai paprasti ingredientai taip nustebina savo draugišku skoniu, bendra tekstūra lyg būtų susikibę rankutėmis, net svogūnas bajoriškai atliko didelį vaidmenį ... na taip fantazuot galima be proto, bet pietų metas, tad geriau nedelsti... Nujaučiu, kad vakarienės nebereikės...



1 1/2 puodelio tarkuoto burokine tarka žiedinio kopūsto
1 svogūnas, smulkintas, apkeptas (naudojau mėlynąjį)
5 3 kiaušiniai
1 virta vištos krūtinėlės puselė
1/4 puodelio kokoso miltų (kavamale pamalkite paprasčiausias kokoso drožles)*
truputis druskos, juodų pipirų
1/2 a.š. ciberžolės
1/2 a.š. kario miltelių
1 a.š. džiovintų arba šviežių/šaldytų petražolių
2 v.š. kokoso aliejaus kepimui/arba ghee sviesto

*tiks ir įprastiniai miltai, blyneliai bus kietesni, gal sausesni, bet skanūūūs


1. Vištos krūtinėlę susmulkinkite, berkite miltus, prieskonius, įkulkite kiaušinius, suberkite tarkuotą žiedinį kopūstą bei apkeptą svogūną.
2. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti bei pabrinkti miltams apie 10 minučių.
3. Įkaitinkite keptuvę su riebalais ir šaukštu dėkite blynelių tešlą į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol galėsite apversti blynelius. Kitą pusę apkepkite, kol gražiai paruduos. 
4. Iškeptus blynelius dėkite ant virtuvinio popierinio rankšluostėlio, kad susigertų riebalų perteklius. Tiekite iš karto, arba valgykite šaltus, nes tai puikus užkandis, ar netgi vietoj duonos riekės.


P.S. žiedinį kopūstą galima būtų keisti brokolių, briuselio kopūstais ar baltagūžiu kopūstu. Galite įtarkuoti parmezano ar kitokio kietojo sūrio (apie 1/2 puodelio), prieskonius naudokite kokius mėgstate. Puikus lengvas pietų į darbą variantas - patogu dėtis į pietų dėžutę: neišbėgs.. :) 
Vietoj vištos krūtinėlės galite naudoti bet kokią mėsytę, arba visai nenaudoti. Jei neturite kur sunaudoti vakarykščiai keptų vištienos kulšelių, sunaudokite blyneliuose.. Naminis kumpis puikiai tiks, suteikdamas ryškesnį skonį (tada nereiktų berti druskos).. 


Skanaus!




Recipe in English

1 1/2 cup grated cauliflower 
1 onion, sliced ​​and fried in butter
3 eggs
1 half of cooked chicken breast or other chicken meat
1/4 cup coconut flour (grinded coconut flakes in coffee grinder) *
a little salt, black pepper
1/2 tsp turmeric
1/2 tsp curry powder
1 tsp dried or fresh / frozen parsley
2 tbs. coconut oil for cooking / butter or ghee

* you can use regular flour, so cakes will be firmer, maybe drier, but delicious


1. Slice chicken breast/other meat into small cubes, put flour, spices, crack eggs, add grated cauliflower and fried onion.
2. Mix all ingredients and leave everything for 10 minutes to soak.
3. Heat a frying pan, melt chosen fat. Spoon the batter into the frying pan. Cook on medium heat until you can flip the cake. Flip and cook another side until nicely brown.
4. Place cooked cakes on a paper kitchen towel that excess fat would be absorbed. Eat warm or cold.

It's a great snack, or even cakes can replace a slice of bread in your sandwich.

Enjoy!




7 comments:

  1. labai skanus, net vaikai valge, o jie isvis ziediniu kopustu nemegsta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, kaip smagu, kad mažieji gurmanai pripažino :) Ž.kopūsto net nesijaučia blyneliuose, tai taškas mamai 1:0 :)))

      Delete
  2. 11 tavo nepaprastam blogui!

    http://medejos.blogspot.com.au/2012/12/zaidziame-11-playing-11.html

    ReplyDelete
  3. Hi Indre, I'm going to make this tomorrow so please wish me good luck with my cooking. I'll let you know how it turned out. Thanks again for translating it and for McSaving me. Vanessa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vanessa.good luck and it will be fine and will have delicous meal!:)))

      Delete