Šventiniai, subtilūs, nesudėtingi. Tiesiog tai ko reikia pavaišinimui, prie karštos arbatos šaltą pusningą dieną, ar tiesiog nuraminti dūšiai, kad ''turiu kažką skanaus šaldytuve, tad jaučiuos ramus''...
Meduoliniai javinukai
2/3
puodelio (puodelis 236 ml) džiovintų datulių
1
puodelis avižu dribsnių
12
vnt migdolų riešutų
¼ arb.š. šviežio tarkuoto imbiero šaknies arba
džiovinto imbiero miltelių
½
arb.š. cinamono miltelių
1/8
arb.š. muskato riešuto miltelių
1/8
arb.š. gvazdikėlių miltelių
½
arb.š. meduolių prieskonių mišinio
truputis druskos
1. Datules
pamerkite šiltame vandenyje 15-ai minučių.
2. Migdolų
riešutus pasmulkinkite peiliu iki norimo smulkumo.
3. Nuo
išmirkusių datulių nupilkite vandenį, datules sudėkite į virtuvinį kombainą,
suberkite prieskonius ir sumalkite viską iki tyrelės pavidalo.
4. Į datulių
ir prieskonių masę suberkite smulkintus migdolus ir avižų dribsnius, druską. Viską gerai išmaišykite.
5. Į 12x15 cm
indelį įtieskite kepi popieriaus lakštą ir sukrėskite visą datulių-avižu masę.
Šaukštu ar šlapiomis rankomis masę suspauskite, sulyginkite, kad visur būtų
vienodas storumas.
6. Dėkite į šaldytuva geram pusdieniui.
7. Išėmę iš šaldytuvo pjaustykite aštriu peiliu
norimomis formomis.
Mėtiniai kakaviniai
batonėliai
1 ½
puodelio (puodelis 236 ml) graikiškų riešutų
12 lazdyno riešutų
¼ puodelio džiovintų datulių
¼ puodelio džiovintų abrikosų
1 a.š. vanilės ekstrakto
5 v.š. kakavos miltelių
½ tsp
peppermint extract
truputis druskos
1. Datules ir
abrikosus pamerkite šiltame vandenyje 15-ai minučių.
2. Lazdyno riešutus pasmulkinkite peiliu iki norimo dydžio gabalėlių.
3. Nupilkite vandenį nuo datulių ir abrikosų, į juos sudėkite graikiškus riešutus,
kakavos miltelius, druską, įpilkite vanilės ir pipirmėtės/mėtos ekstrakto. Viską sumalkite
virtuviniu kombainu iki lipnios tešlos.
4. Sudėkite smulkintus lazdyno riešutus. Išmaišykite.
5. Norimo dydžio indą išklokite kepimo popieriumi ar kepimo folija ir sukrėskite
kakavinę tešlą. Rankomis ar šaukštu viską tolygiai paskirstykite inde.
6. Dėkite į šaldymo kamerą 3-4 valandoms.
7. Išėmę iš kameros,
pjaustykite aštriu peiliu. Patiekite iš karto. Nesuvalgytus, laikykite šaldytuve ar šaldymo kameroje.
Citrininiai
kokosiniai javinukai
½ puodelio (puodelis 236 ml) avižų dribsnių
½ puodelio nesaldintų
kokoso drožlių
2-3
v.š. skysto
medaus
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. tarkuotos citrinos
žievelės
1 a.š. vanilės ekstrakto
¼ a.š. tarkuotos imbiero
šaknies
4-5 v.š. kokosų aliejaus
1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir į jį sudėkite visus
ingredientus. Gerai išmaišykite šaukštu ar tiesiog rankomis, kad visi
ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
2. Pasiruoškite nedidelį indelį ir į jį suberkite kvapnią
tešlą. Rankomis ar šaukštu suspauskite viską, kad gerai suliptų.
3. Dėkite į šaldymo kamerą
kelioms valandoms. Išėmę iš kameros pjaustykite aštriu peiliu ir patiekite iš
karto.4. Nesuvalgytus laikykite šaldytuve ar šaldymo kameroje.
Recipes in English
Spicy bars (4-6 serves)
2/3 cup (a cup is 236 ml) dried pitted dates
1 cup oats
12 almond nuts
¼ tsp. Fresh grated ginger root or dried ginger root powder
½ tsp. Cinnamon powder
1/8 tsp. Nutmeg powder
1/8 tsp. Ground cloves
½ tsp. pumpkin Spices mix
1. Soak dates in warm water for 15 minutes
2. Ccut almond nuts into small pieces with a knife
3. Pour the water from soaked dates and blend the dates with spices with food processor until puree
4. Put almond pieces, oats and salt into dates puree. Blend it together.
5. Put a baking sheet into 12x15 cm size dish and put date-nut dough in it. With a spoon or wet hand press the dough in the dish and make sure that the dough is spreaded evenly in the dish
6. Put the dish into the fridge or a freezer for several hours.
7. After taking out the fridge cut the bars with a sharp knife into desired size bars or forms.
8. All leftovers keep in the fridge for several days.
Minty cacao bars (4-6 serves)
1 ½
cup of walnuts (1 cup 236 ml)
12
hazelnuts
¼ cup dried pitted dates
¼ cup
dried apricots
1 tsp
vanilla extract
5 tbs
cacao powder
½ tsp
peppermint extract
a pinch of salt
1. Soak dried dates and apricots in warm water for about 15 minutes. Pour the water out of
them after soaking. Put the dates and apricots into food processor.
2. Cut hazelnuts with a knife into smaller pieces.
3. Put walnuts, cacao powder, salt, vanilla and peppermint
extracts into food processor on the dates and apricots. Blend everything until
you get sticky dough.
4. Put hazelnut pieces into the dough and mix it well with a spoon.
4. Put hazelnut pieces into the dough and mix it well with a spoon.
5. Take a desired size dish and put a piece of foil or
baking sheet into it. Put the dough into the prepared dish and spread the dough
evenly in the dish.
6. Put the dish into a freezer for 3-4 hours. After taking it from the
camera cut the cacao bar into smaller bars with a sharp knife. Serve
immediately.
7. Keep leftover bars in
the freezer for future concumption
Lemon coconut bars (2-3 serves)
½ cup (a cup is 236 ml) oats
½ cup unsweetened desiccated fine coconut
2-3 tbs. runny honey
2 tsp. lemon juice
1 tsp. grated lemon zest
1 tsp. vanilla extract
¼ tsp. grated fresh ginger root
4-5 tbs. Coconut oil
1. Melt coconut oil and put all the ingredients into it. Mix with a spoon or even with your hand until all ingredients well combined.
2. Put the dough into small dish, press everything with a spoon.
3. Put a dish into a freezer for several hours.
4. After taking from a freezer, cut the bars into desired shapes and serve at once.
5. Keep leftover bars in the freezer for future concumption
Būkite geri, kad Kalėdų Senelis rastų kelią į Jūsų namus :)
No comments:
Post a Comment