2012-12-15

Trijų skonių šventiniai nekepti javinukai / No-bake 3 type holiday fruity bars




Šventiniai, subtilūs, nesudėtingi. Tiesiog tai ko reikia pavaišinimui, prie karštos arbatos šaltą pusningą dieną, ar tiesiog nuraminti dūšiai, kad ''turiu kažką skanaus šaldytuve, tad jaučiuos ramus''...




Meduoliniai javinukai

2/3 puodelio (puodelis 236 ml) džiovintų datulių
1 puodelis avižu dribsnių
12 vnt migdolų riešutų
¼  arb.š. šviežio tarkuoto imbiero šaknies arba džiovinto imbiero miltelių
½ arb.š. cinamono miltelių
1/8 arb.š. muskato riešuto miltelių
1/8 arb.š. gvazdikėlių miltelių
½ arb.š. meduolių prieskonių mišinio
truputis druskos


1. Datules pamerkite šiltame vandenyje 15-ai minučių.
2. Migdolų riešutus pasmulkinkite peiliu iki norimo smulkumo.
3. Nuo išmirkusių datulių nupilkite vandenį, datules sudėkite į virtuvinį kombainą, suberkite prieskonius ir sumalkite viską iki tyrelės pavidalo.
4. Į datulių ir prieskonių masę suberkite smulkintus migdolus ir avižų dribsnius, druską. Viską gerai išmaišykite.
5. Į 12x15 cm indelį įtieskite kepi popieriaus lakštą ir sukrėskite visą datulių-avižu masę. Šaukštu ar šlapiomis rankomis masę suspauskite, sulyginkite, kad visur būtų vienodas storumas.
6. Dėkite į šaldytuva geram pusdieniui.
7. Išėmę iš šaldytuvo pjaustykite aštriu peiliu norimomis formomis.





Mėtiniai kakaviniai batonėliai


1 ½ puodelio (puodelis 236 ml) graikiškų riešutų
12 lazdyno riešutų
¼ puodelio džiovintų datulių
¼ puodelio džiovintų abrikosų
1 a.š. vanilės ekstrakto
5 v.š. kakavos miltelių
½ tsp peppermint extract
truputis druskos


1. Datules ir abrikosus pamerkite šiltame vandenyje 15-ai minučių.
2. Lazdyno riešutus pasmulkinkite peiliu iki norimo dydžio gabalėlių.
3. Nupilkite vandenį nuo datulių ir abrikosų, į juos sudėkite graikiškus riešutus, kakavos miltelius, druską, įpilkite vanilės ir pipirmėtės/mėtos ekstrakto. Viską sumalkite virtuviniu kombainu iki lipnios tešlos.
4. Sudėkite smulkintus lazdyno riešutus. Išmaišykite.
5. Norimo dydžio indą išklokite kepimo popieriumi ar kepimo folija ir sukrėskite kakavinę tešlą. Rankomis ar šaukštu viską tolygiai paskirstykite inde.
6. Dėkite į šaldymo kamerą 3-4 valandoms.
7. Išėmę iš kameros, pjaustykite aštriu peiliu. Patiekite iš karto. Nesuvalgytus, laikykite šaldytuve ar šaldymo kameroje.






Citrininiai kokosiniai javinukai

½ puodelio (puodelis 236 ml) avižų dribsnių
½ puodelio nesaldintų kokoso drožlių
2-3 v.š. skysto medaus
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 a.š. vanilės ekstrakto
¼ a.š. tarkuotos imbiero šaknies
4-5 v.š. kokosų aliejaus


1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir į jį sudėkite visus ingredientus. Gerai išmaišykite šaukštu ar tiesiog rankomis, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
2. Pasiruoškite nedidelį indelį ir į jį suberkite kvapnią tešlą. Rankomis ar šaukštu suspauskite viską, kad gerai suliptų.
3. Dėkite į šaldymo kamerą kelioms valandoms. Išėmę iš kameros pjaustykite aštriu peiliu ir patiekite iš karto.
4. Nesuvalgytus laikykite šaldytuve ar šaldymo kameroje.






Recipes in English 


Spicy bars (4-6 serves)

2/3 cup (a cup is 236 ml) dried pitted dates
1 cup oats
12 almond nuts
¼ tsp. Fresh grated ginger root or dried ginger root powder
½ tsp. Cinnamon powder
1/8 tsp. Nutmeg powder
1/8 tsp. Ground cloves
½ tsp. pumpkin Spices mix
A pinch of salt

1. Soak dates in warm water for 15 minutes
2. Ccut almond nuts into small pieces with a knife
3. Pour the water from soaked dates and blend the dates with spices with food processor until puree
4. Put almond pieces, oats and salt into dates puree. Blend it together.
5. Put a baking sheet into 12x15 cm size dish and put date-nut dough in it. With a spoon or wet hand press the dough in the dish and make sure that the dough is spreaded evenly in the dish
6. Put the dish into the fridge or a freezer for several hours.
7. After taking out the fridge cut the bars with a sharp knife into desired size bars or forms.
8. All leftovers keep in the fridge for several days.




Minty cacao bars (4-6 serves)

1 ½ cup of walnuts (1 cup 236 ml)
12 hazelnuts
¼  cup dried pitted dates
¼ cup dried apricots
1 tsp vanilla extract
5 tbs cacao powder
½ tsp peppermint extract
a pinch of salt


1. Soak dried dates and apricots in warm water for about 15 minutes. Pour the water out of them after soaking. Put the dates and apricots into food processor.
2. Cut hazelnuts with a knife into smaller pieces.
3. Put walnuts, cacao powder, salt, vanilla and peppermint extracts into food processor on the dates and apricots. Blend everything until you get sticky dough.
4. Put hazelnut pieces into the dough and mix it well with a spoon.
5. Take a desired size dish and put a piece of foil or baking sheet into it. Put the dough into the prepared dish and spread the dough evenly in the dish.
6. Put the dish into a freezer for 3-4 hours. After taking it from the camera cut the cacao bar into smaller bars with a sharp knife. Serve immediately.
7. Keep leftover bars in the freezer for future concumption





Lemon coconut bars (2-3 serves)

½ cup (a cup is 236 ml) oats
½ cup unsweetened desiccated fine coconut
2-3 tbs. runny honey
2 tsp. lemon juice
1 tsp. grated lemon zest
1 tsp. vanilla extract
¼ tsp. grated fresh ginger root
4-5 tbs. Coconut oil

1. Melt coconut oil and put all the ingredients into it. Mix with a spoon or even with your hand until all ingredients well combined.
2. Put the dough into small dish, press everything with a spoon.
3. Put a dish into a freezer for several hours.
4. After taking from a freezer, cut the bars into desired shapes and serve at once.
5. Keep leftover bars in the freezer for future concumption








Būkite geri, kad Kalėdų Senelis rastų kelią į Jūsų namus :)







No comments:

Post a Comment