2013-01-02

Daržovių keksiukai su sūriu




Jau laukiu pavasario, nes jau sausis prasidėjo. Mano mėnuo, bet kad kažkaip nelabai aš mėgstų tą niūriausią sausio vasario laiką. Nupuošiamos šventinės girliandos (nors..hmm Kaunan grįžus kažkada vasario mėnesį..ėjau aplankyti kalėdinę eglutę.. spėjau :)), dienų ilgėjimo nesijaučia, žalumos noris, bet vis papliurpia lietutis, vis dar ilgi vakarai ir žvakėmis bandai kambary jaukumą ir šilumą įžiebti... Čia greitai, tikiu, pradės parkuose gėles sodinti, žemes purenti..  tada lauksiu narcizų pievų, kurių apsčiai būna.. lyg kiaulpienių...
Šventiniai maisto likučiai jau atlaisvino šaldytuvo lentynas, vis reikia kartais kažką pagaminti/pasigaminti.. Šie keksiukai itin paprasti: vėlgi ką-turiu-tą-dedu..


18-ai vidutinio dydžio keksiukų

1 puodelis tarkuoto ar malto nevirto žiedinio kopūsto
4 vidutinės nevirtos morkos, sumaltos ar tarkuotos
3 kiaušiniai
1/2 puodelio tarkuoto parmezano ar kitokio kietojo ar tikro fermentinio sūrio (Ne sūrio produkto!)
1 puodelis smulkinto kale (garbanotojo) kopūsto arba špinatų lapų
2 v.š. džiovintų ar šviežių krapų
1 v.š. smulkintų saulėje džiovintų pomidorų (nebūtina; jei dėsite, nepadauginkite druskos)
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
1 a.š. svogūno granulių arba 1/2 smulkinto svogūno
bėriau lietuviškų 'Bruschetta' prieskonių, tiks visokie




Visus ingredientus sumaišykite dubenyje. Dėkite šaukštu daržovių masę į pasiruoštas keksiukų formeles (naudoju silikonines- labai patogu). Pilnas formeles dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Labai skanūs ką tik iškepti bei atvėsę.



P.S. puikus greitas užkandis, garnyras. Jei turite daržovių, kurias reikia kuo skubiau sunaudoti, galite sudėti į tokius keksiukus. Skonis priklausys nuo prieskonių, tad berkite savo mėgstamus: kario, paprikos miltelius, džiovintus ar šviežius žalumynus, kumpio gabalėlių, įvairių sūrių...
Pagardinkite sezamų sėklomis, įberkite saujelę avižinių dribsnių ar įmaišykite kelis šaukštus likusios pusryčių košės (nesaldžios) ir bus vėl kitoks skonis :)


Skanaus!



2 comments:

  1. Laba diena. Ar žiedinis kopūstas morkos ir kitos daržovės turi būti virtos ar ne? Ačiū.

    ReplyDelete