2013-01-25

Kiaulienos kepsneliai su troškintais obuoliais ir svogūnais



Labai paprastas receptas ir be jokių įžangų... ne pietų metu įžangas rašyti.. ;)



2 porcijoms:

2 kiaulienos kepsneliai
2 obuoliai, supjaustyti pusžiedžiais
1 svogūnas (naudojau mėlyną)
druska, juodieji pipirai
1/2 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. malto muskato riešuto
truputis maltų gvazdikėlių ir imbiero
2-3 v.š. riebalų kepimui (naudojau valytą sviestą)
šiek tiek vandens



Įkaitinkite keptuvę su 1 v.š. riebalų. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir apkepinkite, kol gražiai apkeps. Suberkite prieskonius ir sudėkite obuolius. Įpilkite vandens ir troškinkite obuolius, kol jie suminkštės. Greičiau suminkštėja, kai troškinama keptuvėj su dangčiu. Kai neliks skysčio keptuvėje, išjunkite ir palikite paminkštėti. Keptuvės dar reikės, tad jei neturite kitos keptuvės, tada obuolius perdėkite į indą, kurį laikykite šiltai, kol iškepsite kepsnelius.
Kiaulienos kepsnelius apibarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
Įkaitinkite keptuvę su 2 v.š. riebalų ir dėkite kepti kiaulienos kepsnelius. Kepkite keptuvėj su dangčiu iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos/apkeps.
Dėkite kepsnelius į lėkštes, uždėkite troškintų obuolių, mėgiamų daržovių (patiekiau su garintais kopūstais) ir pietaukite.



Paprastai ir greitai. Skanaus!




3 comments:

  1. O, tu wok keptuvę turi? Nu labai pasakiškai kepsniukai išėjo :) Mėlynasis svogūnas gražių spalvų priduoda nuotraukytėms :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne nemanau, kad čia wok... kitokios jos, čia gili tiesiog :) Kepsniukai buvo labai good, o tie obuoliukai su svogūniukais.. nagi desertas.. Kiauliena su obuoliais labai dera, čia su obuolių džemu valgo (labai saldžiu tik).

      Delete
  2. Tikras skanumėlis :) Būtinai mėginsiu, nes dievinu patiekalus iš kiaulienos

    ReplyDelete