Tai pakankamai senai keptas tortas.. pernai vasarą, kai naminukai vyriškiai norėjo riebiai saldžiai tortiškai... Na taip, palepinu kartais tokiais dalykais aš juos (Napoleonas, Medučiai), o šitą tortą įvertino puikiai - sodrus skonis, gausus pertepimas, o kas gi nemėgsta šokolado ir šokoladiškų desertų?
Kodėl aš šiuo receptu, su nekokybiškom nuotraukom, ir buitiškai atrodančiu tortuku, dalinuosi šiandien? Na šiandien torto diena..reikia torto.. Gerai, kad archyve buvo jau iškeptas tortas, nes kitokiems saldumynams, kuriuos šiandien norėčiau pasmaguriauti nėra laiko, nebus ir rytoj.. Laiko būtų.. nebus, kada pasimėgauti... Ak, tas naujas etapas, naujas ritmas.. savaitėlė kita ir šokinėsiu aš per dieneles įsivažiavus ir viskas bus gardu. Virtuvės nepamiršiu, juk ten nugaruoju.. ją tik šiek tiek primiršus, nes joje baisuokliškai šalta... Tad į svečius kviečiu prie šio torto vitualiai ir vaišinu dideliu kibirėliu (hem..puodeliu) arbatos, o gal kakavos? Kava nakčiai negerai... :)
Dvigubas šokoladinis
grietininis tortas
dviems 22 cm skersmens
pyragams
pagal The Kitchn
Biskvitams:
2 puodeliai miltų (puodelis
236 ml)
2 a.š. kepimo sodos
1/2 a.š. druskos
1/2 puodelio (120 ml) kambario
temperatūros nesūdyto sviesto
1 1/2 puodelis cukraus
3 kiaušiniai
1 puodelis grietinės
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 tirpinto plytelė juodojo
šokolado (100 gramų plytelė)
1 puodelis stiprios kavos
(skystimo, ne granulių)
papuošimui: braškės, skaldyti
riešutai... ir t.t.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Išklokite kepimo popieriumi turimas kepimo formas (geriausiai 22 cm). Aš
naudojau vieną 20 cm, o kitą 22 cm. Tad du pyragai buvo skirtingo didumo.
Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską. Mikseriu
išplakite grietinę, sviestą ir cukrų iki kol visa masė pataps labai puri, tarsi
kiaušinių baltymai. Tada sumažinkite mikserio greitį ir kulkite po vieną
kiaušinį, supilkite grietinę ir vanilės ekstraktą. Padidinę šiek tiek greitį
plakite toliau, šmaišykite tirpintą šokoladą ir kavą.
Suberkite per 2-3 kartus sausų produktų mišinį į skystų
produktų masę. Maišykite, kol viskas išsimaišys ir neliks gumulėlių. Tešla
nebus tamsi, bet ji patamsės bekepant.
Tešlą padalinkite per dvi kepimo formas.
Kepkite apie 30 minučių. Patikrinkite mediniu
pagaliuku/degtuku, ar pyragas iškepęs - įsmeigus į storiausią pyrago vietą ir
ištraukus, medinė priemonė turi būti švari. Iškepusius pyragus uždenkite, kad
neapdžiūtų.
Pertepimui:
2-3 puodeliai cukraus pudros
(naudojau du)
1/2 puodelio kambario
temperatūros sviesto
2/3 puodelio grietinės
2/3 puodelio kakavos miltelių
truputis druskos
1 a.š. vanilės ekstrakto
Į dubenį suberkite cukraus pudrą ir minkštą sviestą.
Mikseriu viską išplakite iki kol gražiai viskas susimaišys tarsi tepamas
sūrelis. Įmaišykite grietinę, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą.
Vidutiniu mikserio greičiu viską išmaišykite, kol spalva bus vienspalvė ruda.
Paragaukit, ar netrūksta saldumo (taigi pilkite du puodelius cukraus pudros,
jei pritrūks saldumo, įdėsite daugiau).
Pyrago surinkimas:
Ant tortinės patieskite gabalėlį kepimo popieriaus.
Dėkite didesnį biskvitą, tepkite pertepimą, dėkite kitą biskvitą, vėl tepkite,
aptepkite kraštus. Puoškite kuom tik norite. Aš papuošiau turėtomis braškėmis -
namų vyrams labai tiko... kaip nepatiks jiems..saldu riebu baisiai sotu (čia
pasiginčyčiau.. cukrus sotumo nesuteikia vis tik).
Su Gimimo Diena! Save!
Ketvirtą kartą šiandien - su gimimo diena, Indrut :)
ReplyDeleteO tortas labai gerai atrodo. Kitiems metams (arba birželiui) reikia susimeistrauti tokį patį tik iš gerų produktų ir pasikviesti draugę į svečius :D
Man rodos šį birželį ir gaminau :) Ačiū už sveikinimus! :)
Deletesveikinimai :)
ReplyDeleteo tortas itin rimtai skamba. tavo blogui - yyypač :) ir viskas per tuos naminukus, ot :))
Ačiū ;)
DeleteTaip rimtų dalykų būna virtuvėje per tuos naminukus.. oi retai retai tie tradiciniai cukringi ir masyvūs gėriai būna, kai būna, kadangi retai paragauju tokius dalykus, tai ir rodyti nerodau, ko nesu ragavus :) (žinau, kad skanu kitiems - saldu, riebu... kriterijai pagrindiniai :))
vaikai pamate si torta ir uzsimane kad iskepciau,,na ka daryti, teko kepti :) labai skanus , kaip tycia sia savaite off sportui,. Lv.
ReplyDeleteLv,wow ir greita kokia:))) Saunu,kad patiko;)
Delete