3-4 valgytojams reikės:
pagal: Simplyrecipes
1 kg kulšelių/kumpelių ar 2-3 vidutinės krūtinėlės, be odos
1 a.š. sviesto (naudojau Ghee-valytas sviestas...kvapas guldo ant žemės..)/kokoso aliejaus/ar kito kepimui tinkamo aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
1 česnakas, smulkintas
2 cm imbiero šaknies, smulkintos
sauja petražolių ar kalendros lapelių, šviežių ar šaldytų, džiovintos ir tiks iš bėdos
sauja kepintų riešutų (nebūtina)
1/2 puodelio riešutų sviesto (skrudintus riešutus sumalkite blenderiu iki tyrelės)(tiks bet kokie riešutai, sezamo sėklos, saulėgrąžos)
1 puodelis trintų pomidorų, tinka konservuoti, bet ne per rūgštūs, ar iš skardinės
5 kubeliais pjaustytos morkos/bulvės/saldžiosios bulvės (naudojau morkas)
1/2 puodelio sultinio
druska, pipirai, maltos kalendros
patiekimui: daug žalių salotų, ryžiai, bulvių piure/žiedinio kopūsto piure
1. Įkaitinkite šaukštelį jūsų naudojamo riebalo, suberkite smulkintą svogūną, česnaką bei imbiero šaknį. Pakepinkite, kol gražiai viskas apkeps.
2. Sudėkite vištieną, apkepkite, kol mėsytė pabaltuos.
3. Užpilkite sultiniu, supilkite pomidorus, riešutų sviestą ir/ar riešutus, pabarstykite pipirais, malta kalendra, uždenkite ir troškinkite ant vidutinės kaitros, kol vištiena pradės skirtis nuo kaulo/arba bus minkšta (jei naudojate krūtinėlę). Po 20 min troškinimo sudėkite kubeliais pjaustytas daržoves, ir troškinkite viską, kol daržovės bus beveik ižvirusios, bet dar traškios (naudodami bulves, troškinkite, kol bulvės bus visiškai išvirusios).
4. Pagardinkite druska, jei jums trūks. Tiekite iš karto, pabarstę šviežių/šaldytų žalumynų.
P.S. vištienos likučius kitą dieną galėsite panaudoti pusryčių/pietų/vakarienės omletui kepti, ar apkepui, ar gaivioms salotoms...
Skaniai ir jaukiai :)
mmm, kaip gardžiai atrodo ;)
ReplyDeleteIr gardu tikrai :)
Delete