Pažiūrėjau į moliūgą virtą - reik kažką greit padaryt. Suvalgyt taip neskanu... sublenderiavau, pridėjau priedų, ką turėjau, jokių kiaušinių... ir iškepė elementariausi kvepiantys giliu rudeniu bei šventėmis sausainiai. Minkšti, tokie sultingi, nesausi.. valgai ir žiūri, kad pasibaigė... Kepsiu dar, o dabar dalinuosi, kaip kepiau :)
Sausainiams reikės:
1/2 puodelio moliūgo piure (turėjau virto moliūgo gabaliukų, tad sublenderiavau į piure)
1/2 puodelio avižų dribsnių/arba tarkim speltos miltų/speltos dribsnių
1 1/3 puodelio maltų riešutų miltų (arba dalis riešutų maltų, dalis smulkintų riešutų, dalis dribsnių, dalis miltų- varijuoti galima įvairiai tiek, kad tešlą būtų kabinama šaukštu ir galima rankomis suvoliot pvz. kamuoliuką)
3-4 v.š. skysto medaus/arba nerafinuoto cukraus (saldumą reguliuokitės ragaudami- nebijokit, kiaušinių čia nėra, tad ragaukit)
3-4 a.š. kokoso kremo/tirpinto kokoso sviesto/tirpinto sviesto ar neutralaus skonio aliejaus
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. džiovinto imbiero miltelių
1/2 a.š. muskato miltelių
1/2 a.š. meduolių prieskonių
dvi saujos šokolado drožlių ar juodo šokolado gabaliukų (beriant drožles į tešlą jas delnu laužykite)
1 a.š. kepimo miltelių (pamiršau įdėt... o kad net neprireikė..iškepė uh gražiai)
3 v.š. sėmenų (nebūtina, bet rekomenduotina :))
Viską inde sumaišome ir formuojame kamuoliukus. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes.
Labai paprasta, bet Gardu!
Labai paprasta, greita ir išties skanu, ypač atvėsę
ReplyDeleteSu tais atvėsimais magija kažkokia- man visi kepiniai skanesni kitą dieną, nors net ir šildyta sriuba skaniau :)))
Delete