2012-10-20

Riešutuoti obuoliai desertui


Greitai paruošiamas desertukas ar tiesiog sveikas užkandis. Iškepsit labai greitai, kol orkaitėj dar kažkas kepa...



1-2 porcijoms
pagal Daily Bites

1 didelis obuolys, neluptas, padalintas į 6-8 dalis
1 kiaušinis, lengvai paplaktas
2/3 puodelio sumaltų mėgiamų riešutų iki miltų (kavamale, blenderiu) ar kokoso drožlių
1/2 a.š. cinamono miltelių
1/2 a.š. meduolinių prieskonių, arba imbiero šaknies miltelių, gvazdikėlių, muskato miltelių

patiekimui: skysto ar plakto medaus/riešutų sviesto/anakardžių grietinės maišytos su medum ir kakavos milteliais/tirpinto kokoso sviesto/desertinio humuso/mėgstamo jogurto


Maltus riešutus sumaišykite su prieskoniais indelyje. Obuolių skilteles mirkykite į paplaktą kiaušinį ir merkite į maltus riešutus, apvoliokite iš visų pusių, kad apliptų. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ar kepimo folija. Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai paruduos, 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus šeštadienio!

No comments:

Post a Comment