Tokį sumaltą užkandį galima iškepti! Paskui supjaustyti ir turėsim skanius, drėgnus pyragėlius. O jei nepjaustysim, galim mėgautis vakarienei saldžiu sveiku apkepu, pagardintu natūraliu jogurtu ir apibarstytu avietėm... Šį kartą nebarsčiau nieko, o tiesiog turėjau baltyminius kvadratėlius, kuriuos skanaudavau pusryčiams .. ir ne tik...
Pasiruošiam (kepiau 20 cm skersmens formoj, kvadratėlių storis apie 1,2 cm):
1 skardinė (arba 1 puodelis virtų) avinžirnių (angl. chickpeas)
1 bananas (gerai prinokęs)
1 kiaušinis
2 a.š. žemės riešutų sviesto (tiktų ir tahini pasta, ar migdolų sviestas)
keli vanilės lašai
žiupsnelis kepimo sodos
1/4 (60 ml) puodelio natūralaus jogurto ar pasukų
papildomai: šaukštelis žemės riešutų sviesto
Orkaitę įkaitiname iki180 laipsnių temperatūros. Viską sublenderiuojame iki vientisos masės. Sukrečiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Išlyginame paviršių ir ant jo užlašiname papildomą šaukštelį riešutų sviesto. Peilio galu pasklaidome tuos lašiukus, įmaišydami lengvai į tešlą. Kepame apie 30 minučių, arba kol medinis pagaliukas įkištas ir ištrauktas liks sausas. Pyragą/apkepą atvėsiname orkaitėje, pjaustome norimomis formomis, kai visiškai bus atvėsęs. Suskanaujam saikingai ;)
Prisijaukinkit akimirką!
P.S. kadangi kvadratukai greitai dingo iš lėkštės, nereikėjo jų laikyti šaldytuve ar sandariai uždarius. Jie nesudžiūsta, neapdžiūsta, lieka drėgni. Puikiai tinka neštis į darbą ar paskaitas.
Galima varijuoti skoniais: dėti džiovintų vaisių, sėklų, pilti ne vanilę, o migdolų esenciją, taip pat galima dėti kavos, kakavos ir bus šokoladiniai, o norint prabangiau - berkit smulkintą šokoladą ir lazdyno riešutus.. Patiks!
čia tai sudominai!
ReplyDeleteSkanu dar beto :) Varijuot įvairiai galima :) Avinžirniai labai labai gėris yra :)
Deleteo koks skonis buna tu avinzirniu?? Ar jie jauciasi??
ReplyDeleteZinokit niekada neteko ragauti, labai noriu ismeginti!
Aonymous, jei patinka ankštiniai, patiks avinžirniai. Na jie man tikrai turi kitokio skonio ir poskonio nei įprastai pupelės ar žirniai. Avinžirnių miltų būna sveiko maisto parduotuvėlėse, arba galima maltis galingu blenderiu/kavamale patiems. Vie tik iš avinžirnių kepinukai sausoki gaunas, todėl juos reikia su kažkuom maišyti, drėgnų produktų pridėti, o ką dėti - fantazijos reikalas. Tikrai jie puikiai susivalgo sausainių, užkandžių pavidalu :) Išmėginkit tiesiog, nepatiks, daugiau nebepirksit - visada smagu tiesiog kartais tik pamėginti ;)
DeleteLaba diena, ismeginau, dar kakavos idejau, nerealiai gavosi:) Dabar kilo tokia mintis, kaip manot, ar pavyktu tortui lakstus tokiu principu iskepti?:) Man kvadrateliai tokie gana dregnoki gavosi. Norisi sveiko tortisko torto:)
ReplyDeleteAnonymous, kaip saunu! Del torto? O kodel gi nepameginus! Bet manau,kad lakstus atskirai kepti reiktu po nedaug teslos ipylus (plona sluoksneli), nes perpjaut tikriausiai sunku butu. is kitos puses, perpjovus ir sutepus ir gerai turetu buti,juk sumirks viskas,susigers,bei greiciau iskepama butu.
DeleteDaug geriau butu migdolu sviestas (na sveikiau nei zemes riesutu (kurie yra pupeles, o ne riesutai)-dabar pati taip kepciau). Sviestus galima pasigaminti,jei tik maisto procesoriu su S asmenimis turit namie,beliks ismirkyt migdolus,paskrudint ir malt malt malt:)
Kils klausimu rasyki,galvosim kazka;) ir atsiprasau uz svepla rasyma-is telefono atsakineju...
O kažin jogurtą būtų galima kuom nors pakeisti kitu?
ReplyDeleteBijau ir sumeluoti, kas galėtų pakeisti jogurtą.
Delete