2012-05-07

Bananų-braškių ledai

Nors orai mūsų nelepina mūsų visiškai, bet bent šiltų orų desertais mėgaujamės. Užsikloję pūkuotais užklotais ir įsijungę šildytuvą. Taip taip, pas mus kovo pradžioj buvo tas laimingas plius 24...
O desertus galima gaminti ir namie (juk laukan kišti nosį per šalta), o gamybos procesas tereikalauja poros ingredientų, tai ko laukt? Už braškinę idėją ačiū IRRI ;)

Susirandam bananų ir braškių.


Siūlau bananą supjaustyti riekutėmis ir dėti į šaldymo kamerą porai valandų. Tuomet ištraukus 'sublenderiuoti' iki vientisos masės. Braškes galima naudoti šviežias arba šaldytas. Nedrįsau laužyti blenderio su nesmulkintom šaldytom braškėm, tad pirmiau jas pasmulkinau peiliu.



Braškes sudedam į bananų tyrelę, dar kartą viską sublenderiuojam. Dedam į ledų indelius ar tiesiog plastikinę dėžutę, ir viską dedam atgal į kamerą porai trejetai valandų, ar ilgėliau..


Ilgiau palaikyti kameroj ledai sukietėja, sunku pakabinti, tad išėmus iš kameros palikykit ledus kambario temperatūroje apie 20-30 minučių ir skanausit nelaužydami nei šaukštelių nei dantų.

Šiltų Jums dienų!

2 comments:

  1. Puikumėlis !!!!!!!!!!!!!
    Kaip tik turiu ir braškių, ir bananų :)
    Bus ledai :)

    ReplyDelete