O desertus galima gaminti ir namie (juk laukan kišti nosį per šalta), o gamybos procesas tereikalauja poros ingredientų, tai ko laukt? Už braškinę idėją ačiū IRRI ;)
Susirandam bananų ir braškių.
Siūlau bananą supjaustyti riekutėmis ir dėti į šaldymo kamerą porai valandų. Tuomet ištraukus 'sublenderiuoti' iki vientisos masės. Braškes galima naudoti šviežias arba šaldytas. Nedrįsau laužyti blenderio su nesmulkintom šaldytom braškėm, tad pirmiau jas pasmulkinau peiliu.
Braškes sudedam į bananų tyrelę, dar kartą viską sublenderiuojam. Dedam į ledų indelius ar tiesiog plastikinę dėžutę, ir viską dedam atgal į kamerą porai trejetai valandų, ar ilgėliau..
Ilgiau palaikyti kameroj ledai sukietėja, sunku pakabinti, tad išėmus iš kameros palikykit ledus kambario temperatūroje apie 20-30 minučių ir skanausit nelaužydami nei šaukštelių nei dantų.
Šiltų Jums dienų!
Puikumėlis !!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteKaip tik turiu ir braškių, ir bananų :)
Bus ledai :)
Ir bus puikūs ledai ;)
Delete