2012-10-28

Grikių traškučiai-krekeriai


Be didelių įžangų. Grikių mėgėjams ir ne tik. Trakšt. Kepam.



Ko reikės:
adaptuota pagal Glutenfreehappytummy

1/2 puodelio virtų grikių (šiaip grikių niekada neverdu, užpilu karštu vandeniu ir uždengiu,išbrinksta)
1 kiaušinio baltymas (trynys puikiai tinka plaukų kaukei ;))
1/4 puodelio maltų riešutų miltų arba 1/3 speltos* ar kt. pilno grūdo miltų 
truputis druskos
1 a.š. kmynų 

* naudojant speltos miltus, gali tekti įpilti kelis a.š. vandens


Visus ingredientus sumaišome iki lipnios masės kamuoliuko. Klojam ant stalviršio kepimo popierių, truputį pariebaluojam, dedam tešlą, klojam kitą lapą kepimo popieriaus ant viršaus ir kočėlu iškočiojam per visą plotą. Stengiamės nepalikti pačio vidurio storiausia dalimi. Jei reikia, paspaudinėkit vis rankom stumdami tešlą link kraštų.
Dedam į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepam apie 30-40 minučių. Reikia pasaugoti, kad nepradėtų svilti- visų juk orkaitės skirtingos. Kai jau bus beveik iškepę, pastebėsite, kad viršutinis kepimo popieriaus sluoksnis atšokęs. Mėginkite nuimti, jei ties viduriu dar prilipęs, pakepkite ilgėliau.
Iškepusius galite nulupti nuo popieriaus iš karto, sulaužyti norimom formom.



P.S. gali atstoti traškučius, skanu kaip duoniukai su medumi, uogiene, avokadais, susilaužant ant pusrytinio jogurto, granolos, vaisių kokteilio... fantazijai ribų nėra.. 



Skaniai krimsti!

9 comments:

  1. wohooo! einu virt grikių. man patiks, jau žinau ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nevirk-užpilk karštu vandeniu į kokį termos-puodelį ir palik išbrinkti:) Patiks :)

      Delete
    2. Tingėjau laukt :) jau išviriau :)

      Delete
  2. Geras! Labai mėgstu traškantį maistą ir grikius :) Šią savaitę būtinai išbandysiu, ačiū už idėją.

    ReplyDelete
    Replies
    1. va va aš ir mėgstu traškėsį visur :) ir beriu visokius riešutus, sėklas ar ieškau kitko, ką kramtyt reikia :D Prašom ;)

      Delete
    2. Šiandiena gaminau. Puikus užkandis - dėkui :)

      Delete
  3. Šiandien gaminau :) labai gardūs ir lengvučiai (jeigu su saiku, žinoma). Puikus dienos užkandis. Ačiū už receptuką!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Monika, prašom :) Everything in moderation, even moderation ;)

      Delete