2012-10-04

Žalieji blyneliai monstriukai

Graži spalva, oi graži.. Šreko, Hulko ar Grinčo blyneliai... tiesiog monstriški sveikuoliški ir universalūs. Variacijų vėlgi daug, šį kartą paprasčiausia ir neįmantri... Vitaminiški blyneliai, kurie papuoš lėkštę, sumuštinuką ar suteiks neįprastumo užkandžiavimui ...


10-iai delno dydžio blynelių reikės:
adaptuota pagal SpaBettie

2/3 puodelio ryžių miltų (arba speltos miltų, kurių reikėtų truputį mažiau)
2-3 puodeliai špinatų/savojos kopūsto/ kale kopūsto arba visų mišinio; sumaltas kiekis apie 1 puodelis
2-3 a.š.chia sėklų arba linų sėklų (sėmenų) arba 1 kiaušinis
1/2 - 2/3 puodelio vandens, plius 2-3 v.š. vandens  (gali reikėti ir daugiau)
truputis druskos
1 a.š. kepimo miltelių arba 1/2 a.š. kepimo sodos plius 1 a.š. citrinos sulčių
pasirinktinai: prieskoniai pagal pomėgį - paprika, kmynai, karis, česnako, svogūno milteliai, t.t.




1. Jei nenaudosite kiaušinio, tai chia sėklas arba sėmenis užpilkite 2-3 v.š. vandens ir leiskite išbrinkti. 
2. Žalėsius sumalkite kokteiline, virtuviniu kombainu ar paprasčiausiai sublenderiuokite su nurodytu kiekiu vandens. 
3. Suberkite miltus, prieskonius, kepimo miltelius ar sodą bei citrinos sultis, į žaliąją masę ir gerai išmaišykite. Jei labai tiršta įpilkite vandens. Tešla neturi būti skysta, o potirštė - panaši į grietinės tirštumą.
4. Įkaitiname keptuvę be riebalų (nes jų nereikia). Dedame norimą tešlos kiekį į keptuvę, truputį paspaudžiame blynelį, dar dedame tešlos tiek, kiek tilps kepti blynelių, ir ant nekaitrios ugnies kepame. Kepti reikia tol, kol viršus apsausėja, tada atsargiai blynelius apverčiame, ir kepame kitą pusę (užtrukti turėtų 3-4 minutės vienai pusei). 
5. Valgome iš karto pusryčiams, vėlyviems pusryčiams, dienos metu, kai norisi kažko užkąsti...


P.S. 
- puikus būdas paįvairinti sumuštinių ritualą, pakeitus duoną žaliaisias monstriškais blyneliais; tepkite sūrelį, humusą, pupelių, morkų užtepus, paštetus, varškę, ... skanu!
- kopūstinio skonio nėra. Skonis tiesiog toks neutralus, nes nedėjau jokių prieskonių, tad net medaus galiu tepti ir dėti avokado gabaliukų... mmm... 
- galima kepti didesnius blynelius ir turėsite puikius ale crepes, į kuriuos galėsite sukti pietums sau į darbą: daržoves su vištiena, apkeptą faršą su daržovėm, tuno gabalėlius su daržovėm... 
- dalį blynelių galima dėti į maišelį, ir įmesti į šaldymo kamerą. Kai užsinorėsis, išsiimame ir paskrudiname skrudintuve ir klapsime ausytėmis iš malonumo :)  

8 comments:

  1. Nerealiai žaviuosi...norėčiau ir aš tiek fantazijos tureti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jetus susinepatoginau, ir pamačiau, kad nuorodos neįdėjau... ne mano fantazija šį kartą.. :)

      Delete
  2. Kaaaip gražu! O kaip skanu turėtų būti net įsivaizduoju, mėgstu tokius patiekalus irgi :)
    Skaitytoja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ačiū :) Žinokit labai paprasta, piure pasidaryt tiesiog ir ant sausos keptuvės bei nekaitrios ugnies pakept.. Neįmantru, bet kabina :))

      Delete
  3. Kaip netikėta! :) Bet atrodo tikrai gražiai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ir paprastučiai, o va pusryčių sumuštinukas jau žaismingas :) Ar puikus arbatgerio/kavagerio užkandis su medumi, avokadu, ar baltu sūriu+medus :))) oh.... prisisvaigau jau :))

      Delete
  4. ak,kaip puiku - sunaudojau ta proga špinatų perteklių ir prisismaginau iš namiškių reakcijų [dėl spalvos]; o vietoj kiaušinio naudojau sojos miltus ir linų sėmenis - viskas pavyko. dėkui :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natalija, kaip puiku! Kaip džiaugiuosi! :) smagiausia dalis - reakcijos :))) Kaip faina!

      Delete