2012-02-24

Kakaviniai sojų miltų keksiukai

Tikriausiai daug kam jaukus vakaras ir šiltas apklotas asocijuojasi su kakavos puodeliu rankose. Kakava yra gėris, ne tik veikiantis raminamai kaip šokolado gabaliukas, bet ir papildantis mūsų pavargusius organizmus reikalingais mikroelementais, antioksidantais, laimės hormonais. Kakaviniai keksiukai manau gali atstoti kakavos puodelį, ypač kai artėja pavasaris ir noris nusimesti vis dažniau šiltas kojines ir vilnonius užklotus.
Beje, reikia rinktis kuo tamsesnę kakavą, norint gauti didžiausią naudą, beje ir skonį..



Taip ir man. Išeiginė diena, tai susiruoši pažaisti šaukštais ir plakikliais virtuvėje. Prisiruošti sveikų skanumynų, kuriuos valgysiu pusryčiams, po treniruotės, ar šiaip kai norėsis kažką perkąsti (dešiniu dančiu :))

Receptą adaptavau pagal garsios australų virtuvės šefės receptą. Ji garsėja savo sveikų gaminių asortimentu. Ne paslaptis, kad vis gręžiamasi į maistą gamintą namuose, gaminamą 'from scratch' (nuo nulio). Aš ir esu už naminį maistą, kad ir koks ten kvapnus ir gražiai apvarvaliotas būtų tas pirktinis pusfabrikatis...

12 keksiukų reikės:
adaptuota pagal Teresa Cutter
1,5 puodelio sojos miltų (originale malti migdolai)
2 v.š. tamsios nesaldintos kakavos miltelių
2 kiaušiniai (naudojau 1 kiaušinį ir pusę stiklinės kvapiojo moliūgo tyrės (angl. butternut squash))
1 a.š. kepimo miltelių
60 ml aliejaus (naudojau kokoso aliejaus ir nuo žemės riešutų sviesto nupiltą aliejų)(galima naudoti alyvuogių aliejų)
60 ml pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 v.š. tirpinto medaus (galima keisti 2 v.š. saldaus sirupo, skirto skaninti kavai; arba 2 a.š. natūralaus skysto saldiklio Stevia)
2 v.š. serbentų uogienės (nebūtinai)



1.Orkaitę įkaitinam iki 160 laipsnių (jei yra vėjukas); be vėjuko 180 laipsnių.
2. Visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės. Galima kiaušinio baltymus išplakti atskirai iki standžių putų ir palaipsniui įmaišyti į bendrą keksiukų tešlos masę.
3. Viskas! Į 12 keksiukų formelių (naudojau silikonines) padaliname tešlą. Jei turime serbentų uogienės, po pusę šaukštelio užpilame ant būsimo išsipūtusio keksiuko, ir kepame orkaitėje apie 20-25 minutes.
4. Skanaujam ir nesuskanaujam visų iš karto:)


Jaukaus pavasario laukimo!

2 comments:

  1. o kur pirkti stevijos?

    ReplyDelete
  2. Gitana, Lietuvoje tikriausiai būtų sveiko maisto parduotuvėlėse arba internete mėgint ieškot... Aš pati siunčiausi iš JAV, gyvendama D.Britanijoj.

    ReplyDelete